"Det är ett arbete som aldrig slutar"

Louise Koch 960640.jpg

Louise Koch, hållbarhetsansvarig EMEA på Dell EMC

Louise Koch är hållbarhetsansvarig över hela EMEA på Dell EMC. Den här veckan är hon på plats i Almedalen för att få fart på it-branschens miljötänk, då hon ska delta i hållbarhetsprojektet ASF.

 Det är väldigt viktigt för oss att vara involverade i Atea Sustainibility Focus. Det är ett projekt som har stor potential att göra skillnad.

 Jag hoppas på att driva hållbarhet på två olika sätt. Det första är att ena it-sektorn ännu mer och sätta globala mål. Det andra är att skapa en starkare länk mellan vad kunden kräver och vårt arbete inom branschen. Kunder har en stor potential att påverka oss företag. Vi ser framemot att ta del av deras erfarenheter och kärnfrågor. Det låter som ett enkelt arbete och borde egentligen vara allmänt vett men många kunder har inte tidigare lagt någon riktig kraft på hållbarhet i deras inköp av it-produkter. Där hoppas vi på en ändring. 

Dell har en lång erfarenhet av att arbeta för hållbarhet inom it-branschen och har fyra år i rad kommit med på Etispheres Institutes
lista över världens mest hållbara företag. Men än är Dell EMC och Louise Koch inte nöjda - till 2020 har de en plan innehållandes 22 olika mål för att förbättra tillvaron för både person och planet.

 Jag kan bara arbeta för ett företag som jag är stolt över och vi jobbar väldigt mycket med dessa frågor och siktar hela tiden högre. Det är ett arbete som aldrig slutar.

 Man ska aldrig förneka att en liten grupp personer kan förändra världen – tänk då vad den globala it-industrin skulle kunna göra om vi jobbar ihop. Därför är initiativ som dessa otroligt viktiga.

Louise Kochs tre tips till företag som vill börja engagera sig i hållbarhetsfrågor

  1. Börja med att titta på var du och ditt företag kan minimera negativa aspekter och maximera de positiva – både i den egna organisationen och i värdekedjan.
  2. Börja använda och engagera er i existerande internationella ramverk. Det finns många bra sådana att läsa igenom, FN:s Global Compact, ISO 26000 och OECD:s riktlinjer är de tre största. 
  3. Använd innovativa krafter för att skapa nya hållbara lösningar, och gör dem till en del av din verksamhet.

 

6 juli 2017Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Fredrik Adolfsson ledarskapFoto Fredrik Kron

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

Rekommenderad läsning

Stäng