Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

En smartare it-nyhetssajt

Joe Baguley: Utgå från kunden så tar du affären

Prata med dina kunders kunder och kolla in hur Google och Facebook jobbar med interaktion. Allt annat måste du skapa genuint. Joe Baguley, VP och CTO EMEA VMware tipsar hur du når framgång i det digitala ekosystemet.

Text Fredrik Adolfsson Foto Fredrik Kron 15 juni 2017 ledarskap

På din keynote pratade du om kundernas kunder, varför är det viktigt?

– Om man tittar på alla leverantörer som är här och man ser hur de pratar med sina kunder, så har det alltid handlat om att sälja till it-avdelningen. Nu handlar hela världen om digital transformation och att engagera sig mer med användarna.

– De mest intressanta samtalen vi haft med kunder har inte varit när vi ska sälja till it-avdelningen utan när vi tillsammans med it-avdelningen arbetar med att sälja till deras kunder. Att hjälpa våra kunder lösa deras kunders problem är det viktiga.

Många företag försöker efterlikna Google, Facebook eller Amazon, vilket är ditt råd?

– Många försöker härma Googles infrastruktur eller Facebooks appar, men det man egentligen vill är att efterlikna hur de pratar med sina kunder för det är där skillnaden ligger. Anledningen till att Facebook och Google är så populära är på grund av deras interaktion och kundfokus. Google tittade redan från början på vad kunden behöver och de har inte gått från det än.

– Om man tittar på hur många företags processer, uppgraderingar och så vidare fungerar är allt uppbyggt för att lösa affärsproblem, inte användarproblem. Jag tror det är nyckelförändringen – man måste börja se åt ett annat håll. Tittar man på användarna först så kommer även affärsbehoven mötas.

– Där ligger den stora skillnaden. Google, Facebook, Amazon och alla andra appar du har på din telefon säljs till användare, men allt som säljs till företag säljs till chefer. Där är skillnaden. Vill du nå en digital transformation måste du lösa det problemet.

Rekommenderad läsning

HP_studio_960x640.jpg
video

HPE: Utmana kunden i det digitala ekosystemet

1 jun 2017 ledarskap

Nigel Page och Anna Granö, HPE, om vad som krävs för att det digitala ekosystemet ska fungera och när det är så självklart att vi slutar att prata om begreppet.

nya arbetslivet.jpg
video

Daniel Siberg: Så ökar du din produktivitet

20 jun 2017 ledarskap

Trots mobila arbetssätt och aktivitetsbaserade kontor så jobbar de flesta på precis samma sätt som tidigare. Daniel Siberg på Microsoft ger tips hur både produktiviteten och engagemanget kan öka.

snip smedjebacken kjellberg.JPG
video

"Digitalisering handlar om ledarskap"

8 jun 2017 ledarskap

Förändring inom it-branschen är konstant - det finns alltid något på agendan att jobba med. Christer Granqvist, digital strateg Smedjebackens kommun, och Johanna Kjellberg, CIO Atea, diskuterar hur man får med sig hela organisationen vid stora omfattande förändringar.

calle bootcamp snip.JPG
video

Kalle Hultenheim summerar Bootcamp

9 jun 2017 ledarskap

Deltagarna, Ebba Grön och användarna i fokus. Kalle Hultenheim, vd Atea Sverige, summerar årets Bootcamp och lyfter höjdpunkter och det oväntade.

lindaliukas_960x640_SV.jpg

Eldsjälarna driver utvecklingen

13 jun 2017 ledarskap

”Jorden kan du inte göra om. Stilla din häftiga själ. Endast en sak kan du göra, en annan människa väl,” skrev poeten Stig Dagerman. Han kunde skrivit om digitaliseringens eldsjälar, människorna som med empati och teknik gör livet bättre för andra.

Katarina Gospic.jpg
video

Katarina Gospic: "Använd tekniken med intention"

7 jun 2017 ledarskap

Hjärnforskaren och entreprenören Katarina Gospic tycker att mobilfria möten är bra, att företag borde börja se över hur de använder sin teknik och ger sin syn på hur hjärnforskningen kommer förändras framöver.

magnussallbring_960x640.jpg

”Där politiken sviker kan företagen kliva in”

1 jun 2017 ledarskap

It-branschen måste ta sitt ansvar för att bli mer hållbar. Därför skapar Atea nu initiativet Atea Sustainability Focus som enligt marknadsdirektören Magnus Sallbring har potential att lägga ribban för branschen globalt.

calle snip.JPG
video

Kalle inför starten av Bootcamp

31 maj 2017 ledarskap

Det digitala ekosystemet krävs för att ta digitaliseringen till nästa nivå. Kalle Hultenheim, vd Atea listar höjdpunkterna under årets Bootcamp.