Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

En smartare it-nyhetssajt

Cisco: Så skyddar du dig mot hot

Bygg in säkerheten i nätverket, minska mänskliga misstag genom automation och tänk innovativt. Det är några av Per Samuelssons råd för att möta ransomware och andra attacker. 

Text Elisabeth Nore Foto Fredrik Kron / Sara Landén 7 juni 2017 säkerhet

 Hotbilden ökar exponentiellt, inte minst via ransomware, och för att skydda sig måste säkerheten vara inbyggd i nätverket men också att det finns tydliga processer före, under och efter en attack, säger Per Samuelsson, vd Cisco Sverige.

Cisco har de senaste åren investerat 4 miljarder USD inom säkerhet och ett exempel är förvärvet av Talos och 300 experter inom säkerhet som tillsammans monitorerar den globala hotbilden.   

 Den genomsnittliga tiden i branschen att upptäcka ett intrång låg tidigare på cirka 100 dagar men tack vare våra säkerhetsgurus på Talos har vi nu kommit ned till sex timmar.

 En annan viktig del är automation. Idag är software defined en självklarhet i datacentret men med dess entré i nätverket ges nu möjligheter till automation, vilket bygger bort mänskliga misstag.

Av all data som samlas in används bara en bråkdel, vad säger du om det?

 Ja, vi samlar på oss mycket data men det är bara 0,5 procent som används. För att ta digitaliseringen till nästa steg behöver företag och organisationer ta hjälp för att analysera data i realtid och skapa värden, exempelvis via AI, artificiell intelligens.

Rekommenderad läsning

fyra läkare i en operationssal står lutade ner och tittar in i kameran.jpg
video

Så säkras VGR

6 feb 2019 säkerhet

Säkerhet är så mycket mer än brandväggar och antivirus. Idag är fokus på kryptokapning, segmentering och hur datacentrets virtuella maskiner kan säkras. Richard Sjöstrand, it-arkitekt Västra Götalandsregionen, lyfter det mest aktuella från Cisco Live och passar på att ge Anders Ygeman och Mikael Damberg konkreta tips vad de bör fokusera på. 

jerhamre nytt.jpg
video

Cisco: Så säkrar du ditt nät

6 sep 2017 säkerhet

Säkra nätverk kräver differentierad åtkomst, något som är speciellt aktuellt för alla som jobbar inom vård, skola och omsorg. Peter Jerhamre, systemingenjör Cisco Sverige berättar hur det fungerar.

664013-technology-human-with-earth-eye_960x640.jpg

Ingen säkerhet utan branschstandard

3 jun 2016 säkerhet

Branschen måste gå ihop och jobba efter standarder, annars försvåras säkerhetsarbetet för kunderna. Det är budskapet från Christoffer Callender, SE manager för Norden och Baltikum på Intel Security.

snip SLL.jpg
video

SLL säkrar upp datan med privat moln

5 jun 2017 digit

Större säkerhet för känslig data gör att Stockholms läns landsting väljer en privat molnlösning. Abbe Virta SLL och Katarina Kenne Dell EMC pratar om processen och lösningen.

emmaskolan.jpg
video

Emmaskolan: Från kaos till klockrent

19 jun 2017 it i skolan

När Emmaskolan i Angered började med Ipads var nätverket för långsamt för att undervisningen skulle kunna fungera. Med en ny lösning och ett tätt samarbete med Cisco har problemen lösts. Alexandra Ågren, pedagog Emmaskolan och Peter Jerhamre berättar om lösningen och resultatet.

perWEBB.jpg

”Vi har löst det olösliga”

6 sep 2017 Säkerhet

Metoder för att läsa krypterad data och smarta nät är några av Ciscos lösningar för att stoppa attacker och hot mot säkerheten.

folk går på gatan.jpg

Branschens viktigaste frågor 2018

19 jan 2018 ledarskap

Under Atea Partnermöte på torsdagen samlades 250 av de viktigaste it-leverantörerna i Sverige för en gemensam dragning om de största frågorna 2018. Självklart är hållbarhet prio men det finns fler områden.

open-source-dell-emc-stad-960640.jpg

Öppna nätverk för Dell EMC

16 feb 2018 digit

Nätverk har än så länge varit en relativt stängd marknad. Det ska Dell EMC nu ändra på genom en stor open networking-satsning.