Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

En smartare it-nyhetssajt

Cisco: Så skyddar du dig mot hot

Bygg in säkerheten i nätverket, minska mänskliga misstag genom automation och tänk innovativt. Det är några av Per Samuelssons råd för att möta ransomware och andra attacker. 

Text Elisabeth Nore Foto Fredrik Kron / Sara Landén 7 juni 2017 säkerhet

 Hotbilden ökar exponentiellt, inte minst via ransomware, och för att skydda sig måste säkerheten vara inbyggd i nätverket men också att det finns tydliga processer före, under och efter en attack, säger Per Samuelsson, vd Cisco Sverige.

Cisco har de senaste åren investerat 4 miljarder USD inom säkerhet och ett exempel är förvärvet av Talos och 300 experter inom säkerhet som tillsammans monitorerar den globala hotbilden.   

 Den genomsnittliga tiden i branschen att upptäcka ett intrång låg tidigare på cirka 100 dagar men tack vare våra säkerhetsgurus på Talos har vi nu kommit ned till sex timmar.

 En annan viktig del är automation. Idag är software defined en självklarhet i datacentret men med dess entré i nätverket ges nu möjligheter till automation, vilket bygger bort mänskliga misstag.

Av all data som samlas in används bara en bråkdel, vad säger du om det?

 Ja, vi samlar på oss mycket data men det är bara 0,5 procent som används. För att ta digitaliseringen till nästa steg behöver företag och organisationer ta hjälp för att analysera data i realtid och skapa värden, exempelvis via AI, artificiell intelligens.

Rekommenderad läsning

perWEBB.jpg

”Vi har löst det olösliga”

6 sep 2017 Säkerhet

Metoder för att läsa krypterad data och smarta nät är några av Ciscos lösningar för att stoppa attacker och hot mot säkerheten.

folk går på gatan.jpg

Branschens viktigaste frågor 2018

19 jan 2018 ledarskap

Under Atea Partnermöte på torsdagen samlades 250 av de viktigaste it-leverantörerna i Sverige för en gemensam dragning om de största frågorna 2018. Självklart är hållbarhet prio men det finns fler områden.

sddefault (1).jpg video

Devnet som utvecklare

6 feb 2018 digit

Behovet av att snabbt utveckla och testa nya lösningar är stort. För några år sedan lanserade Cisco Devnet som har blivit en allt mer betydande verksamhet för bolaget. Under Cisco Live kunde besökare koda chatbottar och krossa brandväggar.

smart-stad-960640.jpg video

Framtidens intuitiva nät

8 feb 2018 digit

Ciscos intuitiva nätverk skyddar för hot som malware och har en inbyggd machine learning. Under Cisco Live lanserades Cisco DNA Center Assurance. 

alphace.jpg

Så fick AlphaCE trådlöst

11 apr 2018 digit

Expansiva utbildningsföretaget AlphaCE behövde en säker och flexibel nätverkslösning till samtliga kontor inom bolaget. Det blev molnbaserade Cisco Meraki.

KalleH_960x640.jpg

”De digitala ekosystemen måste mogna”

31 maj 2017 ledarskap

Det räcker inte längre med att muta in sitt eget territorium i det nya it-landskapet. De digitala ekosystemen kräver en helt ny öppenhet, men också en större helhetsförståelse. Det menar Kalle Hultenheim, vd Atea Sverige.

lantmateriet.jpg video

Blockkedjor och crowdsourcing förändrar Lantmäteriet

5 jun 2017 ledarskap

Lantmäteriets verksamhet har rötter från 1600-talet. Nu tar myndigheten en tätposition i det digitala ekosystemet och jobbar aktivt med både blockkedjor och crowdsourcing. Anders Enmark, digital strateg på Lantmäteriet och Stefan Fasth, Atea berättar hur det funkar och hur andra kan göra.