Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Cisco: Så skyddar du dig mot hot

Bygg in säkerheten i nätverket, minska mänskliga misstag genom automation och tänk innovativt. Det är några av Per Samuelssons råd för att möta ransomware och andra attacker. 

 Hotbilden ökar exponentiellt, inte minst via ransomware, och för att skydda sig måste säkerheten vara inbyggd i nätverket men också att det finns tydliga processer före, under och efter en attack, säger Per Samuelsson, vd Cisco Sverige.

Cisco har de senaste åren investerat 4 miljarder USD inom säkerhet och ett exempel är förvärvet av Talos och 300 experter inom säkerhet som tillsammans monitorerar den globala hotbilden.   

 Den genomsnittliga tiden i branschen att upptäcka ett intrång låg tidigare på cirka 100 dagar men tack vare våra säkerhetsgurus på Talos har vi nu kommit ned till sex timmar.

 En annan viktig del är automation. Idag är software defined en självklarhet i datacentret men med dess entré i nätverket ges nu möjligheter till automation, vilket bygger bort mänskliga misstag.

Av all data som samlas in används bara en bråkdel, vad säger du om det?

 Ja, vi samlar på oss mycket data men det är bara 0,5 procent som används. För att ta digitaliseringen till nästa steg behöver företag och organisationer ta hjälp för att analysera data i realtid och skapa värden, exempelvis via AI, artificiell intelligens.

7 juni 2017 Uppdaterad 7 mars 2019 Reporter Elisabeth Nore säkerhet Foto Fredrik Kron / Sara Landén

Rekommenderad läsning

Halva Ansiktet På En Kvinna Med Ansiktsigenkänningspunkter

EU mot igenkänning

16 apr 2021 säkerhet

Förbjud AI som används för ansiktsigenkänning i övervakningssyfte och som manipulerar mänskliga beslut. Det föreslår EU i en ny proposition.

En Bit Av Jordklotet Över Atlantenmed Massa Internettrafik Mellan

Googles nya kabel

10 feb 2021 digit

Google har invigt en ny nätverkskabel mellan USA och Europa. Kabeln Dunant kan skicka uppemot 250 terabit i sekunden och förhoppningen är att den bland annat ska underlätta AI-utveckling.  

Drönarsvärm FOI

FOI varnar för AI

20 jan 2021 säkerhet

Nyheter som fabriceras av en AI är svåra att kontrollera och är ett hot mot rikets säkerhet. Det anser Totalförsvarets forskningsinstitut som i sin senaste rapport bland annat efterfrågar transparent maskininlärning och att de sociala mediebolagen tar sitt ansvar. 

Brist It Kompetens

70 000 saknas inom it

21 dec 2020 digit

It och telekom stod för 60 procent av nya jobb under 2010 till 2016, men för att branschen ska fortsätta att driva utveckling krävs det 70 000 medarbetare, framförallt inom AI, datahantering och programmering. Det visar en ny rapport från IT&Telekomföretagen.

Ansikten På Rad

Angripen av AI

26 nov 2020 säkerhet

Cyberkriminella tar hjälp av AI för att begå brott, bland annat används AI för social manipulering, ransomwareattacker och för att skapa deep fakes. Det visar en ny rapport från Europol.

Tecknad Spion Med Ett Finger För Munnen För Att Singalera Schhhh

Spioner i dammsugaren

25 nov 2020 säkerhet

Den populära robotdammsugaren kan användas av hackare för att lyssna på dig i ditt hem. Trots att den saknar mikrofon.

Vatikanen Ai

AI skyddar Vatikanen

16 nov 2020 säkerhet

Vatikanstaten använder AI för att skydda sitt digitaliserade bibliotek med antika artefakter, vilket inkluderar världens äldsta kopia av Bibeln.

Ett Leksaksplan I En Uppochnedvänd Glasskål Mot Turkos Bakgrund

Resfritt med Cisconät

24 sep 2020 digit

Resfria möten kräver säkra nätverk. Cisco satsar nu 10 miljarder dollar för att synliggöra hur nätverksdatan beter sig, vilket är ett viktigt steg för att öka antalet resfria möten. Det är några av punkterna från Cisco Connect Sverige.

Trend Micro Xdr Smitta
video
Ett samarbete mellan Trend Micro och Voister

Smittspårning för it

22 sep 2020 säkerhet

Nu kan ett enda verktyg skydda din organisation mot attacker. Med hjälp av AI överblickar och skyddar Trend Micro XDR servrar, klienter, moln, mejl och nätverk.