Fönstra löser snickarnas kontorstid

Fonstra_960x640.jpg

Nu är det slut på allt pappersarbete för snickarna - appen Fönstra är här.

 Tänk om alla arbetsgrupper fick ägna sig åt det de är bra på och inte behövde sitta så mycket på ett kontor. Fönstra är ett digitalt verktyg för snickare som ger dem bättre förutsättningar, säger David Ohlsson, systemutvecklingschef på Svenska Fönster.

Svenska Fönster lanserade för några veckor sedan appen Fönstra som de tagit fram tillsammans med 30 snickare. Den gör att en beställning från ax till limpa ska gå att göra digitalt helt utan papper och penna. Tidigare när snickarna varit ute hos kund har de skrivit ned önskemål om fönster, persienner och dylikt på en beställningsblankett som de sedan lämnat in till bygghandlaren som skriver in det i systemet. Sedan påbörjas kontakten och offerter skickas ut.

 Det blir många led och ju fler led desto större är risken att det blir fel, dessutom tar det tid, säger David Ohlsson.  

Digitalt arbetsflöde

Nu kan snickarna istället lägga in mått, arbetskostnad, redskap, fönstersort och så vidare i appen och får sedan, ibland redan ute hos kund, en offert från sin återförsäljare. Tanken med Fönstra är att arbetet ska bli snabbare, smidigare och enklare.

 Vi såg att det inte fanns någon liknande lösning i vår bransch, där var bara ett stort gap. Vi hoppas att vi med den här appen kan generera mer affärer åt våra återförsäljare och åt oss, det blir en win-win situation för oss båda.

Fönstra är gratis och det enda man behöver göra första gången man använder den är att registrera sin byggfirma och svara på frågan om vilken återförsäljare man vill ha relationen i appen med. Under de två första veckorna ute på marknaden har Fönstra haft över 1 000 nedladdningar och reaktionerna har varit positiva.

 Vi har övervägande fått positiva reaktioner från återförsäljare och från snickare som tror att appen kommer hjälpa dem att effektivisera sin verksamhet.

 Många småföretagare har drunknat i pappersarbete. Jag har hört om personer som fått sitta mer på kontoret än vad de varit ute och snickrat och så tycker jag inte att det ska vara. Det hoppas vi att Fönstra ska kunna hjälpa till att lösa.

31 mars 2017Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Fredrik Adolfsson digit

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

Rekommenderad läsning

Stäng