Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

En smartare it-nyhetssajt

Ny IoT-teknik från Cisco övervakar pipelines

Stabila deterministiska nätverk och IoT-baserad lågenergisensorer för bland pipelines och andra vidsträckta industrier var några av de nya tekniska innovationerna Albert Mitchell, marknadsingenjör på Cisco, demonstrerade under Cisco Live.

Text Elisabeth Nore Foto Fredrik Kron 28 februari 2017 cisco live

Cisco släpper nu en ny teknik för standardbaserade deterministiska nätverk vilket gör att kunderna kan bygga pålitliga nätverk anpassade för internet of things. Det är framför allt till nytta inom tillverkningsindustrin där man använder sig av deterministiska nätverk, säger Albert Mitchell, marknadsingenjör på Cisco.

Som exempel demonstrerade han hur en video kunde sändas i bakgrunden samtidigt som den kontrollerande nätverkstrafiken utan att endera trafik påverkades. Hårdvaran kommer att släppas framåt maj.

Albert Mitchell demonstrerade även en ny radiolänkhårdvara som gör det möjligt att genom lågenergisensorer enkelt bevaka exempelvis tryck i milslånga vatten- eller oljeledningar utan att kräva särskilt mycket bandbredd eller behöva installera kostsamma energilösningar.

– Med ett par batterier kan du övervaka vattentrycket i en pipeline eller kontrollera om en grind öppnas eller stängs över stora avstånd under flera år. Det är fantastiskt, säger Albert Mitchell.

Rekommenderad läsning

Swedavia_960x640.jpg (1) video

Swedavia skapar framtidens flygplatser

23 feb 2017 cisco live

Framöver kommer vi att mötas av en helt ny upplevelse på Swedavias flygplatser. Jonas Ytterström, COO Swedavia, och hans team arbetar fram hur IoT kan underlätta vid bland annat säkerhetskontroller och bagagehantering.

RubaBorno_960x640.jpg

Automation ett krav för IoT-säkerhet

21 feb 2017 säkerhet

Den stora explosionen av uppkopplade enheter gör att automation är nödvändig för att övervaka alla attackytor. Det sade Ruba Borno, vp Growth innovation på Cisco, under Cisco Live i Berlin.

snip cisco.JPG video

Med IoT krävs nya nivåer av säkerhet

26 jul 2016 säkerhet

När allt mer kopplas upp behöver säkerheten uppgraderas. Annika Gruvstad, Cisco, och Robert Nilsson, Atea, ger råd hur du skyddar dig mot ransomware och andra attacker.

Vasteras.jpg video

Fibra fixar den smarta staden

20 okt 2017 digit

Öppna stadsnät ger nya möjligheter för smarta städer. I bland annat Västerås kör nu Fibra en pilot på tekniken Lora. 
sjuksköterska tittar imponderat på en sjukhusapparat.jpg video

VGR säkrar med Cisco

31 jan 2018 säkerhet

Säkerhet för vården är livsviktig. För att trygga både dagens och framtidens it-miljö har VGR tecknat ett säkerhetsavtal med Cisco.

fint-hus-malware-satori.jpg

Malwaret Satori fortsätter hota

12 jan 2018 säkerhet

Det nya malwaret Satori upptäcktes i december efter att ha drabbat flera IoT-produkter för konsumenter. Nu har det framkommit att det egentligen finns tre olika varianter av viruset, vilket förutspås betyda att de kan bli ännu flera under 2018.

nattbild över gröndal och södermalm i stockholm.jpg video

Kriget mot hackarna

2 feb 2018 säkerhet

Hackarna blir allt mer sofistikerade och idag bör alla företag räkna med att utsättas för en cyberattack. Men James McNab, chef för cybersäkerhet på Cisco, menar att det trots många utmaningar går att ligga steg före de kriminella.

sddefault (1).jpg video

Devnet som utvecklare

6 feb 2018 digit

Behovet av att snabbt utveckla och testa nya lösningar är stort. För några år sedan lanserade Cisco Devnet som har blivit en allt mer betydande verksamhet för bolaget. Under Cisco Live kunde besökare koda chatbottar och krossa brandväggar.