Ny IoT-teknik från Cisco övervakar pipelines

Stabila deterministiska nätverk och IoT-baserad lågenergisensorer för bland pipelines och andra vidsträckta industrier var några av de nya tekniska innovationerna Albert Mitchell, marknadsingenjör på Cisco, demonstrerade under Cisco Live.

Cisco släpper nu en ny teknik för standardbaserade deterministiska nätverk vilket gör att kunderna kan bygga pålitliga nätverk anpassade för internet of things. Det är framför allt till nytta inom tillverkningsindustrin där man använder sig av deterministiska nätverk, säger Albert Mitchell, marknadsingenjör på Cisco.

Som exempel demonstrerade han hur en video kunde sändas i bakgrunden samtidigt som den kontrollerande nätverkstrafiken utan att endera trafik påverkades. Hårdvaran kommer att släppas framåt maj.

Albert Mitchell demonstrerade även en ny radiolänkhårdvara som gör det möjligt att genom lågenergisensorer enkelt bevaka exempelvis tryck i milslånga vatten- eller oljeledningar utan att kräva särskilt mycket bandbredd eller behöva installera kostsamma energilösningar.

– Med ett par batterier kan du övervaka vattentrycket i en pipeline eller kontrollera om en grind öppnas eller stängs över stora avstånd under flera år. Det är fantastiskt, säger Albert Mitchell.

28 februari 2017Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Elisabeth Norecisco liveFoto Fredrik Kron

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

Rekommenderad läsning

Stäng