Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

En smartare it-nyhetssajt

Nätverk nyckelfaktor i Hyperflex

Ciscos Hyperflex som är komplett med nätverk har uppdaterats till 2.0. Greger Jerlehagen, affärsområdeschef datacenter Cisco Sverige berättar om senaste uppdateringen av den hyperkonvergerade lösningen.

Text Elisabeth Nore Foto Fredrik Kron 24 februari 2017 cisco live

– Den stora fördelen är att det är en komplett lösning och där nätverket är inkluderat på ett helt annat sätt än vad det annars brukar vara, säger Greger Jerlehagen, affärsområdeschef datacenter Cisco Sverige.

– Nyheterna i 2.0 är bland annat att det är all flash-lösningar och det är viktigt när man ska ta emot lite tyngre applikationer. Det som även är uppdaterat är replikeringen och ett nytt interface för att hantera miljön. 

Vad säger kunderna?

– De uppskattar ju enkelheten och att Hyperflex bygger på en väl beprövad plattform som Cisco har många fördelar med, säger Christoffer Holmberg, systemkonsult datacenter Atea.

– Vi har sålt Hyperflex till omkring 1 000 kunder och det stora genomslaget kommer när kunderna ser hur de kan nyttja den här lösningen på bästa tänkbara sätt. Den stora utmaningen är att det är ett nytt sätt att jobba och man måste kanske organisera sig på ett annat sätt, och att det måste vara en viss kultur när man ska anamma nya saker men det gäller för alla teknikskiften som vi går igenom, säger Greger Jerlehagen.

Rekommenderad läsning

datacenter.jpg video

Framtidens datacenter hos Cisco

8 sep 2017 digit

Frank Palumbo, SVP Data Center på Cisco, och Greger Jerlehagen, ansvarig för datacenter på Cisco Sverige, pratar om framtiden inom datacenter, skillnader mellan Sverige och USA och varför Hyperflex är nummer ett. 

komatsuforest960640.jpg video
Ett samarbete mellan Cisco och Voister

Cisco säkrar skogen

14 nov 2018 digit

Skogsmaskinsföretaget Komatsu Forest har investerat i två hyperkonvergerade datacenter från Cisco. Valet föll på Hyperflex 3.0 med stöd för stretchat kluster och därmed ska säkerheten, skalbarheten och prestandan bli bättre.

cisco-live-mässa-960640.jpg video

Nya flexibla Hyperflex

1 feb 2018 digit

Den senaste versionen av Hyperflex har precis lanserats. Kaustubh Das förklarar nyttan med de nya funktionerna och berättar om planerna framöver.

RubaBorno_960x640.jpg

Automation ett krav för IoT-säkerhet

21 feb 2017 säkerhet

Den stora explosionen av uppkopplade enheter gör att automation är nödvändig för att övervaka alla attackytor. Det sade Ruba Borno, vp Growth innovation på Cisco, under Cisco Live i Berlin.

Cisco-IoT-videobild_960x640.jpg video

Ny IoT-teknik från Cisco övervakar pipelines

28 feb 2017 cisco live

Stabila deterministiska nätverk och IoT-baserad lågenergisensorer för bland pipelines och andra vidsträckta industrier var några av de nya tekniska innovationerna Albert Mitchell, marknadsingenjör på Cisco, demonstrerade under Cisco Live.

tennis-bastad-960640.jpg
Ett samarbete mellan HPE och Voister

Simplivity lätt val för Båstad

18 sep 2018 digit

Sedan Båstad kommun investerade i den hyperkonvergerade datacenter-lösningen Simplivity har de upplevt mindre komplexitet, bra prestanda och en hög driftsäkerhet. Kommunen har också tjänat in stora summor pengar på köpet. 

cool-dansare-som-ar-flexibel.jpg video

Snabb och flexibel med Cisco

20 sep 2018 digit

För Cisco är hybrid it-drift det som gäller, eftersom det tillämpar både en hög säkerhet och snabbhet. Men det finns också utmaningar, en av dem största är själva införandet, menar Greger Jerlehagen, datacenterchef på Cisco Sverige.