Nätverk nyckelfaktor i Hyperflex

Ciscos Hyperflex som är komplett med nätverk har uppdaterats till 2.0. Greger Jerlehagen, affärsområdeschef datacenter Cisco Sverige berättar om senaste uppdateringen av den hyperkonvergerade lösningen.

– Den stora fördelen är att det är en komplett lösning och där nätverket är inkluderat på ett helt annat sätt än vad det annars brukar vara, säger Greger Jerlehagen, affärsområdeschef datacenter Cisco Sverige.

– Nyheterna i 2.0 är bland annat att det är all flash-lösningar och det är viktigt när man ska ta emot lite tyngre applikationer. Det som även är uppdaterat är replikeringen och ett nytt interface för att hantera miljön. 

Vad säger kunderna?

– De uppskattar ju enkelheten och att Hyperflex bygger på en väl beprövad plattform som Cisco har många fördelar med, säger Christoffer Holmberg, systemkonsult datacenter Atea.

– Vi har sålt Hyperflex till omkring 1 000 kunder och det stora genomslaget kommer när kunderna ser hur de kan nyttja den här lösningen på bästa tänkbara sätt. Den stora utmaningen är att det är ett nytt sätt att jobba och man måste kanske organisera sig på ett annat sätt, och att det måste vara en viss kultur när man ska anamma nya saker men det gäller för alla teknikskiften som vi går igenom, säger Greger Jerlehagen.

24 februari 2017Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Elisabeth Norecisco liveFoto Fredrik Kron

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

Rekommenderad läsning

Stäng