Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

En smartare it-nyhetssajt

Merakis kamera upptäcker misstänkta rörelsemönster

Kamera, telefon och kommunikation - Cisco Meraki fortsätter att expandera utanför traditionella nätverksramar, och säkerhet är en viktig del av detta enligt EMEA-chefen Iain Denham.

– Vad alla talar om på Cisco Live är Meraki Video, Meraki MV. Det är molnmanagerad videolplattform med många funktioner, bland annat kan du söka efter särskilda rörelser i video vilket gör att du inte behöver lägga timmar på att skanna material och samtidigt kan du få omedelbara varningar om potentiella säkerhetsintrång, säger Iain Denham, EMEA-chef på Meraki.

Den här typen av funktioner gör kameran intressant för alla som jobbar med fysisk säkerhet menar han, och utesluter inte att den kommer att utvecklas i framtiden.

– Som med allt Meraki-relaterat introducerar vi teknik med avsikten att utveckla den både funktionsmässigt och hårdvarumässigt. Vi vill nå ut till så många som möjligt för att lyssna på dem när vi utvecklar, och vi ser stort intresse inom bland annat retail och utbildning.

Den stora skillnaden mellan Meraki och den gamla säkerhetslösningen är Cisco Classic är att Meraki är molnbaserad och att all mjuk- och hårdvara sköts från ett enda gränssnitt istället för flera som krävs för den hårdvarubaserade Classic-lösningen.   

23 februari 2017 Uppdaterad 13 januari 2021 Reporter Elisabeth Nore cisco live Foto Fredrik Kron

Rekommenderad läsning

En Knut På Ett Klätterställningsrep

Säkert nät med Cisco

7 okt 2020 säkerhet

Organisationer som inte har koll på sitt nätverk löper större risk att drabbas av cyberattacker. Nu presenterar Cisco flera lösningar som underlättar för att strukturerar och lagra information. 

glidflygare på väg att kasta sig ut från en klippa2.jpg
video

Så säkrar Cisco

7 apr 2020 digit

Utvecklare vill snabbt testa nya funktioner medan it fokuserar på säkerheten och mitt emellan står CIO:n som både vill ha snabbhet och säkerhet. Därför bygger nu Cisco framtidens säkerhetslösningar.

stor stor maskin som gräver i stenbrott.jpg
video

Ciscos nya ögon

17 mar 2020 digit

För att tekniker, oavsett om de jobbar med it eller OT, ska kunna samarbeta krävs en gemensam plattform som ger full synlighet. Cisco har utvecklat en lösning med hög säkerhet och kontroll. Prashanth Shenoy förklarar nyttan med Cyber Vision.

mamma och flicka plockar grönsaker i en affär.jpg
video

Icas nya nät

11 mar 2020 digit

Ica gör sig redo för nästa generations nätverk med ACI, Application Centric Infrastructure. Förhoppningen är att det ska leda till en enklare förvaltning och underhåll, samtidigt som bolagets tjänster kan levereras snabbare och säkrare. Det berättar Walter Stern under Cisco Live i januari. 

två resväskor på en flygplats med ett flygplaan i bakgrunden.jpg
video
ett samarbete mellan cisco och voister

Flyg med wifi 6

3 mar 2020 digit

Företag och organisationer har börjat anamma wifi 6-tekniken och samtidigt anpassas allt fler klienter för nästa generations nätverk. Med kortare svarstider och bättre applikationsupplevelse kommer flygplatser och shoppingcenter tjäna på att växla upp sina nät. 

en bit blåbärstårta och en bit hallontårta.jpg
video

Cisco taggar Halmstad

18 feb 2020 digit

Genom att använda taggar i nätverket får Halmstad kommun större kontroll på vem som har tillgång till vad. Just nu pågår ett test, och faller allt väl ut kommer det att ske i större omfattning framöver.

sjukvårdspersonal springer med patient i sjukhussäng.jpg
video

Kalmars säkra nät

29 jan 2020 digit

Säkerhet och stabilitet i nätet är prio ett för Region Kalmar län. Just nu testar regionen nätverkslösningarna SDA och SD-WAN, som på sikt kan göra stor nytta i verksamheten. Det berättar Magnus Fisch, som besöker Cisco Live för att få veta ännu mer om den senaste tekniken. 

minecraft-satya.jpg

Nyheter från Ignite

4 nov 2019 digit

Lagra data via glas, integrerad AI i ditt Microsoft 365 och möjligheten att använda Azures tjänster även i andra molnmiljöer, var några av nyheterna under Satya Nadellas keynote på Microsoft Ignite.

många får tittar mot kameran på grönt grä.jpg

Ett molnbaserat lantbruk

28 okt 2019 it i skolan

Molnbaserat lärande och Chromebooks är vardag för eleverna på Hushållningssällskapets naturbruksgymnasier i Kalmar och Kronoberg. Nästa steg är att stödja landets övriga sällskap inom digitalisering.