Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

En smartare it-nyhetssajt

Merakis kamera upptäcker misstänkta rörelsemönster

Kamera, telefon och kommunikation - Cisco Meraki fortsätter att expandera utanför traditionella nätverksramar, och säkerhet är en viktig del av detta enligt EMEA-chefen Iain Denham.

Text Elisabeth Nore Foto Fredrik Kron 23 februari 2017 cisco live

– Vad alla talar om på Cisco Live är Meraki Video, Meraki MV. Det är molnmanagerad videolplattform med många funktioner, bland annat kan du söka efter särskilda rörelser i video vilket gör att du inte behöver lägga timmar på att skanna material och samtidigt kan du få omedelbara varningar om potentiella säkerhetsintrång, säger Iain Denham, EMEA-chef på Meraki.

Den här typen av funktioner gör kameran intressant för alla som jobbar med fysisk säkerhet menar han, och utesluter inte att den kommer att utvecklas i framtiden.

– Som med allt Meraki-relaterat introducerar vi teknik med avsikten att utveckla den både funktionsmässigt och hårdvarumässigt. Vi vill nå ut till så många som möjligt för att lyssna på dem när vi utvecklar, och vi ser stort intresse inom bland annat retail och utbildning.

Den stora skillnaden mellan Meraki och den gamla säkerhetslösningen är Cisco Classic är att Meraki är molnbaserad och att all mjuk- och hårdvara sköts från ett enda gränssnitt istället för flera som krävs för den hårdvarubaserade Classic-lösningen.   

Rekommenderad läsning

Automation ett krav för IoT-säkerhet

21 feb 2017 säkerhet

RubaBorno_960x640.jpg RubaBorno_960x640.jpg RubaBorno_960x640.jpg

Den stora explosionen av uppkopplade enheter gör att automation är nödvändig för att övervaka alla attackytor. Det sade Ruba Borno, vp Growth innovation på Cisco, under Cisco Live i Berlin.

Swedavia skapar framtidens flygplatser

23 feb 2017 cisco live

Swedavia_960x640.jpg (1) Swedavia_960x640.jpg (1) Swedavia_960x640.jpg (1) video

Framöver kommer vi att mötas av en helt ny upplevelse på Swedavias flygplatser. Jonas Ytterström, COO Swedavia, och hans team arbetar fram hur IoT kan underlätta vid bland annat säkerhetskontroller och bagagehantering.

Ny IoT-teknik från Cisco övervakar pipelines

28 feb 2017 cisco live

Cisco-IoT-videobild_960x640.jpg Cisco-IoT-videobild_960x640.jpg Cisco-IoT-videobild_960x640.jpg video

Stabila deterministiska nätverk och IoT-baserad lågenergisensorer för bland pipelines och andra vidsträckta industrier var några av de nya tekniska innovationerna Albert Mitchell, marknadsingenjör på Cisco, demonstrerade under Cisco Live.

Cisco: Så skyddar du dig mot hot

7 jun 2017 säkerhet

Cisco Per Samuelsson .jpg Cisco Per Samuelsson .jpg Cisco Per Samuelsson .jpg video

Bygg in säkerheten i nätverket, minska mänskliga misstag genom automation och tänk innovativt. Det är några av Per Samuelssons råd för att möta ransomware och andra attacker.