Merakis kamera upptäcker misstänkta rörelsemönster

Kamera, telefon och kommunikation - Cisco Meraki fortsätter att expandera utanför traditionella nätverksramar, och säkerhet är en viktig del av detta enligt EMEA-chefen Iain Denham.

– Vad alla talar om på Cisco Live är Meraki Video, Meraki MV. Det är molnmanagerad videolplattform med många funktioner, bland annat kan du söka efter särskilda rörelser i video vilket gör att du inte behöver lägga timmar på att skanna material och samtidigt kan du få omedelbara varningar om potentiella säkerhetsintrång, säger Iain Denham, EMEA-chef på Meraki.

Den här typen av funktioner gör kameran intressant för alla som jobbar med fysisk säkerhet menar han, och utesluter inte att den kommer att utvecklas i framtiden.

– Som med allt Meraki-relaterat introducerar vi teknik med avsikten att utveckla den både funktionsmässigt och hårdvarumässigt. Vi vill nå ut till så många som möjligt för att lyssna på dem när vi utvecklar, och vi ser stort intresse inom bland annat retail och utbildning.

Den stora skillnaden mellan Meraki och den gamla säkerhetslösningen är Cisco Classic är att Meraki är molnbaserad och att all mjuk- och hårdvara sköts från ett enda gränssnitt istället för flera som krävs för den hårdvarubaserade Classic-lösningen.   

23 februari 2017Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Elisabeth Norecisco liveFoto Fredrik Kron

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

Rekommenderad läsning

Stäng