"Framtidens nätverk har inget med dagens att göra"

Kraven på snabbhet, flexibilitet och enkelhet gör att mjukvarubaserad infrastruktur kommer att ta över. Det menar Eric Marin, CTO Cisco Enterprise Networking EMEAR.

– I rollen som CTO möter jag många kunder som vill utveckla sin infrastruktur och de undrar hur de ska designa sin infrastruktur för att möta digitaliseringen. Ta till exempel service agility: hur deployerar jag tjänster snabbt och agilt till mina användare? säger Eric Marin, CTO Cisco Enterprise Networking EMEAR.

Han menar att framtidens infrastruktur inte kommer att vara särskilt likt vad vi har idag. I framtiden måste infrastrukturen vara mycket mer agilt och det är där mjukvarubaserad infrastruktur kommer in i bilden.

– Vi har en del early adopters, bland annat i Sverige, som pilottestar lösningar och sedan finns de som kommer att vänta på pionjärerna för att försäkra sig om att att lösningarna möter behoven.

Han menar att det framför allt är mellanstora och stora företag som kommer att vara tidiga på att anamma den här typen av infrastruktur.

– Vanligtvis behöver man ha företag som har it-avdelningar och kan lägga resurser på projekten. Men de finns över hela spektrat från tjänsteleverantörer till retail och finans. Digitaliseringen påverkar allt.

21 februari 2017Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Elisabeth NoredigitFoto Fredrik Kron

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

Rekommenderad läsning

Stäng