Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

En smartare it-nyhetssajt

Cisco: Holistiskt perspektiv säkrar nätverket

Adam Philpott, Senior Director, Cyber Security Cisco EMEAR, berättar om de nya hoten, hur man möter dem och de nya sätten att skydda sig på Cisco Live i Berlin.

– Våra kunder använder teknik och digitaliserar för att möta sina kunders behov och för att effektivisera sina interna processer. Men med de fördelarna kommer risker som till exempel molnet. Vad använder jag för appar och kan jag lita på dem? Vilken data sparar jag där? IoT är också ett bra exempel på hur företag använder teknik för att förbättra business men det kommer med risker. Bär de malware till exempel? säger Adam Philpott.

Just malware har blivit enormt sofistikerade och där är det viktigt att ha ett helhetsperspektiv för att skydda sig, menar Adam Philpott.

– Man måste ha en integrerad aspekt mot ransomware. Någon får en länk och klickar, så vad vi måste tänka på är vad som är payloaden, hur den transporteras och hur vi undviker att den klickas på. Om den kommer in, vilka analysverktyg har vi för att konstatera att det är malware och hur gör vi för att hantera det? Det handlar om att se helheten.

Som ett led i att skydda verksamheten släppte Cisco en ny brandvägg för medelstora företag under Cisco Live men Adam Philpott betonar att det inte räcker hela vägen.

– Våra nya brandväggar för midrange har en bra prispunkt med många funktioner som avancerad hotdetektion, men det är så att ingen brandvägg räcker hela vägen. Därför integrerar våra med andra system som en viktig del i helheten.

22 februari 2017 Uppdaterad 13 januari 2021 Reporter Elisabeth Nore cisco live Foto Fredrik Kron

Rekommenderad läsning

En Knut På Ett Klätterställningsrep

Säkert nät med Cisco

7 okt 2020 säkerhet

Organisationer som inte har koll på sitt nätverk löper större risk att drabbas av cyberattacker. Nu presenterar Cisco flera lösningar som underlättar för att strukturerar och lagra information. 

glidflygare på väg att kasta sig ut från en klippa2.jpg
video

Så säkrar Cisco

7 apr 2020 digit

Utvecklare vill snabbt testa nya funktioner medan it fokuserar på säkerheten och mitt emellan står CIO:n som både vill ha snabbhet och säkerhet. Därför bygger nu Cisco framtidens säkerhetslösningar.

stor stor maskin som gräver i stenbrott.jpg
video

Ciscos nya ögon

17 mar 2020 digit

För att tekniker, oavsett om de jobbar med it eller OT, ska kunna samarbeta krävs en gemensam plattform som ger full synlighet. Cisco har utvecklat en lösning med hög säkerhet och kontroll. Prashanth Shenoy förklarar nyttan med Cyber Vision.

mamma och flicka plockar grönsaker i en affär.jpg
video

Icas nya nät

11 mar 2020 digit

Ica gör sig redo för nästa generations nätverk med ACI, Application Centric Infrastructure. Förhoppningen är att det ska leda till en enklare förvaltning och underhåll, samtidigt som bolagets tjänster kan levereras snabbare och säkrare. Det berättar Walter Stern under Cisco Live i januari. 

två resväskor på en flygplats med ett flygplaan i bakgrunden.jpg
video
ett samarbete mellan cisco och voister

Flyg med wifi 6

3 mar 2020 digit

Företag och organisationer har börjat anamma wifi 6-tekniken och samtidigt anpassas allt fler klienter för nästa generations nätverk. Med kortare svarstider och bättre applikationsupplevelse kommer flygplatser och shoppingcenter tjäna på att växla upp sina nät. 

en bit blåbärstårta och en bit hallontårta.jpg
video

Cisco taggar Halmstad

18 feb 2020 digit

Genom att använda taggar i nätverket får Halmstad kommun större kontroll på vem som har tillgång till vad. Just nu pågår ett test, och faller allt väl ut kommer det att ske i större omfattning framöver.

sjukvårdspersonal springer med patient i sjukhussäng.jpg
video

Kalmars säkra nät

29 jan 2020 digit

Säkerhet och stabilitet i nätet är prio ett för Region Kalmar län. Just nu testar regionen nätverkslösningarna SDA och SD-WAN, som på sikt kan göra stor nytta i verksamheten. Det berättar Magnus Fisch, som besöker Cisco Live för att få veta ännu mer om den senaste tekniken. 

minecraft-satya.jpg

Nyheter från Ignite

4 nov 2019 digit

Lagra data via glas, integrerad AI i ditt Microsoft 365 och möjligheten att använda Azures tjänster även i andra molnmiljöer, var några av nyheterna under Satya Nadellas keynote på Microsoft Ignite.

mängder av myror omringar en godisklubba.jpg
video

20 mdr attacker

19 sep 2019 säkerhet

Lösningar som ger en synlighet är ett måste om vi ska tackla dagens och morgondagens säkerhetsutmaningar. Det menar Cisco Sveriges vd Per Samuelsson.