Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

En smartare it-nyhetssajt

Cisco: Holistiskt perspektiv säkrar nätverket

Adam Philpott, Senior Director, Cyber Security Cisco EMEAR, berättar om de nya hoten, hur man möter dem och de nya sätten att skydda sig på Cisco Live i Berlin.

Text Elisabeth Nore Foto Fredrik Kron 22 februari 2017 cisco live

– Våra kunder använder teknik och digitaliserar för att möta sina kunders behov och för att effektivisera sina interna processer. Men med de fördelarna kommer risker som till exempel molnet. Vad använder jag för appar och kan jag lita på dem? Vilken data sparar jag där? IoT är också ett bra exempel på hur företag använder teknik för att förbättra business men det kommer med risker. Bär de malware till exempel? säger Adam Philpott.

Just malware har blivit enormt sofistikerade och där är det viktigt att ha ett helhetsperspektiv för att skydda sig, menar Adam Philpott.

– Man måste ha en integrerad aspekt mot ransomware. Någon får en länk och klickar, så vad vi måste tänka på är vad som är payloaden, hur den transporteras och hur vi undviker att den klickas på. Om den kommer in, vilka analysverktyg har vi för att konstatera att det är malware och hur gör vi för att hantera det? Det handlar om att se helheten.

Som ett led i att skydda verksamheten släppte Cisco en ny brandvägg för medelstora företag under Cisco Live men Adam Philpott betonar att det inte räcker hela vägen.

– Våra nya brandväggar för midrange har en bra prispunkt med många funktioner som avancerad hotdetektion, men det är så att ingen brandvägg räcker hela vägen. Därför integrerar våra med andra system som en viktig del i helheten.

Rekommenderad läsning

Swedavia_960x640.jpg (1)
video

Swedavia skapar framtidens flygplatser

23 feb 2017 cisco live

Framöver kommer vi att mötas av en helt ny upplevelse på Swedavias flygplatser. Jonas Ytterström, COO Swedavia, och hans team arbetar fram hur IoT kan underlätta vid bland annat säkerhetskontroller och bagagehantering.

Cisco-IoT-videobild_960x640.jpg
video

Ny IoT-teknik från Cisco övervakar pipelines

28 feb 2017 cisco live

Stabila deterministiska nätverk och IoT-baserad lågenergisensorer för bland pipelines och andra vidsträckta industrier var några av de nya tekniska innovationerna Albert Mitchell, marknadsingenjör på Cisco, demonstrerade under Cisco Live.

RubaBorno_960x640.jpg

Automation ett krav för IoT-säkerhet

21 feb 2017 säkerhet

Den stora explosionen av uppkopplade enheter gör att automation är nödvändig för att övervaka alla attackytor. Det sade Ruba Borno, vp Growth innovation på Cisco, under Cisco Live i Berlin.

hängmatta.jpg
video

5 sätt att skydda dig mot vd-mejl

13 apr 2017 säkerhet

Vd-bedrägerier är den mest växande intrångsmetoden i världen. Sedan 2015 har 22 000 företag drabbats och ofta skickas mejlen inför semestrar och annan ledighet.

ramnicu valcea 2.jpg
video

Hackerville, phishing-mail och framtidens skydd

16 jun 2017 säkerhet

Hackervärlden är numera en industri och på olika håll i världen finns det städer där en stor del av befolkningen ägnar sig åt nätkriminalitet. Predrag Mitrovic på Microsoft pratar om omfattningen och varför phishing-mail fortfarande är effektiva och hur man ska skydda sig.

mormorhackingWEBB.jpg
video

”Din mormor kan vara en hackare”

12 sep 2017 säkerhet

Ransomware och andra malware gör att säkerhet alltid är i fokus. Eric Howard, Cisco och Chung-wai Lee, Cisco Sverige, ger tips hur du skyddar dig och snabbast kommer tillbaka efter en attack.