Cisco: Holistiskt perspektiv säkrar nätverket

Adam Philpott, Senior Director, Cyber Security Cisco EMEAR, berättar om de nya hoten, hur man möter dem och de nya sätten att skydda sig på Cisco Live i Berlin.

– Våra kunder använder teknik och digitaliserar för att möta sina kunders behov och för att effektivisera sina interna processer. Men med de fördelarna kommer risker som till exempel molnet. Vad använder jag för appar och kan jag lita på dem? Vilken data sparar jag där? IoT är också ett bra exempel på hur företag använder teknik för att förbättra business men det kommer med risker. Bär de malware till exempel? säger Adam Philpott.

Just malware har blivit enormt sofistikerade och där är det viktigt att ha ett helhetsperspektiv för att skydda sig, menar Adam Philpott.

– Man måste ha en integrerad aspekt mot ransomware. Någon får en länk och klickar, så vad vi måste tänka på är vad som är payloaden, hur den transporteras och hur vi undviker att den klickas på. Om den kommer in, vilka analysverktyg har vi för att konstatera att det är malware och hur gör vi för att hantera det? Det handlar om att se helheten.

Som ett led i att skydda verksamheten släppte Cisco en ny brandvägg för medelstora företag under Cisco Live men Adam Philpott betonar att det inte räcker hela vägen.

– Våra nya brandväggar för midrange har en bra prispunkt med många funktioner som avancerad hotdetektion, men det är så att ingen brandvägg räcker hela vägen. Därför integrerar våra med andra system som en viktig del i helheten.

22 februari 2017Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Elisabeth Norecisco liveFoto Fredrik Kron

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

Rekommenderad läsning

Stäng