Branschen diskuterar årets utmaningar

Voister var på plats när Atea höll sitt årliga partnerevent på Norra Latin i Stockholm i torsdags. Vi passade på att fråga några aktörer i branschen om deras största utmaningar för 2017. 

Voister frågar: 

1. Om du får välja ett område, vad är viktigast för er 2017? 

2. Hur kommer ni jobba med det?

3. Om du hade en personlig AI, vad skulle du använda den till? 

anna-maria vmware.jpg

Anna-Maria Löweberg, partnerchef Norden och Baltikum, VMware.

1. Det viktigaste för oss på VMware i år är att driva transformeringen. 

2. Vi ska förändra, inte bara modernisera it. Vi har precis lanserat ett gemensamt program med Atea och Dell EMC som heter vTalent - och där har vi fem talanger som kommer vara med och driva den här typen av förändring ute hos våra kunder.

3. Jag skulle vilja ha en klon av mig själv så jag kan få välja vad jag vill göra om dagarna. Ibland är det ju väldigt kul att jobba men ibland vill man ju ligga på stranden, och då kan AI:n få arbeta åt mig. Sedan kan AI:n få ligga på stranden ibland också, såklart.

stefan bergdahl ny.jpg

Stefan Bergdahl, vd på HP Sverige.

1. Vi ska komma närmre företagens verksamheter och säkerställa kundnytta.

2. Vi ska tillsammans med våra samarbetspartners försöka hjälpa kunder att förstå nyttan med våra lösningar. När det gäller till exempel ett företag som säljer kök så vill vi få dem att förstå att de kan använda VR ut mot kund. Det är sådana grejer vi kommer att jobba med.

3. Jag skulle använda min AI till att synkronisera familjelivet med fotbollsträningar, middagar, jobbevent och så vidare. Det skulle jag kunna ha mycket nytta av.

christian ekenberg.jpg

Christian Ekenberg, account executive på Intel.

1. Vi vill se tillväxt inom datacenter med innovativa lösningar, som till exempel software defined. 

2. Vi arbetar med program för att belysa fördelarna för slutkund. Vi håller också att effektivisera, vilket vi hoppas ska leda till kostnadsbesparingar.

3. Jag skulle gärna kunna förutspå vart vi är om fem år och se vilka lösningar som är standard då. På så sätt skulle jag ständigt kunna vara i framkant.

aitman ny.jpg

Stefan Aitman, partneransvarig, Veritas.

1. Vårt viktigaste område är kring datacenter och att städa upp allt skräp som kunderna inte har koll på.

2. Vi har skapat en tjänst kring mjukvara som kan se hur gamla filerna är, vem som skapade dem och så vidare. På så sätt kan vi identifiera skräp och lägga det affärskritiska där det hör hemma och det inte lika viktiga någon annanstans. Det finns ett problem med att det skapas mer och mer data och att många inte har full koll på vad det är de sparar och vart det ligger.

3. Jag skulle gärna kunna förutspå morgondagens aktiekurser.

20 januari 2017Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Fredrik Adolfssondigit

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

Rekommenderad läsning

Stäng