Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Nominerad till
Publishingpriset 2017

En smartare it-nyhetssajt

Nominerad till
Publishingpriset 2017

Nya affärer med Power BI

Power BI gör det möjligt att hantera data via bland annat kartor och diagram.

 Du kan analysera data och hitta mönster och insikter, och därmed få tillgång till konkurrensfördelar, säger Simon Åkerlund, försäljningschef på Atea Technical Service, som arbetar med rapportverktyget.

Text Karin Arnell 14 november 2016 digit

powerbi-desktopjpg.png

Power BI visualiserar företagets data på ett enkelt och tydligt sätt.

Microsofts tjänst för beslutsstöd har vuxit snabbt sedan det lanserades för ett par år sedan. Tanken är att Power BI ska hjälpa användare av Excel/Office att själva kunna skapa sina rapporter och visualisera företagets data på ett enkelt och snabbt sätt.

På så sätt är det också möjligt att interagera med data direkt utan att alltid behöva gå via it avdelningen vid speciella behov.

Power BI finns med som en del i Office 365 vilket gör att befintliga användare inte betalar något extra för att använda det.

Fler användare

Tidigare var det framför allt styrekonomer och beslutsfattare högre upp i organisationen som arbetade med beslutsstöd. Men den här metoden – tillgängligare och med bättre visualisering – gör att allt fler som är intresserade av exempelvis ekonomiska rapporter och säljdiagram kan ha nytta av det.

Simonakerlundjpg.png

Simon Åkerlund,försäljningschef Technical Service, Atea.

Kosmetikjätten Revlon är exempel på en stor användare som använder verktyget för att rapportera till det europeiska huvudkontoret. Tidigare tog det två rapporter att sammanställa alla rapporter, men nu kan detta skötas direkt av de varumärkesansvariga.

Direktkoppling till olika datakällor

Verktyget kan också hämta data från olika datakällor samt från webben, exempelvis Wikipedia och SCB.

För oss är det här ett sätt att presentera data så att det blir mer visuellt och dynamiskt i mötet med kunden för att kunna förändra förutsättningarna för hur vi jobbar vidare. Vi låter datan styra mötet utifrån vart man vill komma snarare än att styra mötet utifrån vad vi ser framför oss. Det blir helt enkelt ett mer proaktivt sätt att jobba, säger Simon Åkerlund.

Direktkopplingen till olika datakällor gör det möjligt att hitta synergier och nya affärer som vi kanske inte skulle ha sett annars.

Rekommenderad läsning

Ett enkelt val för Boliden

15 mar 2018 digit

Aitik-koppargruva-norr-om-polcirkeln.jpg Aitik-koppargruva-norr-om-polcirkeln.jpg Aitik-koppargruva-norr-om-polcirkeln.jpg

Med en helt ny överblick av säkerhet, maskinernas nyttjandegrad och antal borrhål har användningen av Power BI på Boliden på bara några månader gått från utvärdering till en självklarhet.

Oatly skördar framgångar med Office 365

15 okt 2016 digit

AdobeStock_9198755_Oatly_960x640.jpg AdobeStock_9198755_Oatly_960x640.jpg AdobeStock_9198755_Oatly_960x640.jpg

Med sina havrebaserade produkter har Oatly på relativt kort tid vuxit sig stora både nationellt och internationellt. För it-avdelningen har det inneburit att man skrotat en åldrig infrastruktur och infört Office 365 för samarbete.

Digitaliserad Gnosjöanda

1 nov 2016 it i vården

17399372-gnosjo-station_960x640.jpg 17399372-gnosjo-station_960x640.jpg 17399372-gnosjo-station_960x640.jpg

Allt fler kommuner satsar på Office 365 och Gnosjö är inget undantag. Nu har man rullat ut det i skolan och fler kommunala delar står på tur.

Regionen som jobbar med Teams

14 nov 2017 digit

sjukhus 4.jpg sjukhus 4.jpg sjukhus 4.jpg video

Region Västmanland använder alltmer av de olika delarna i Office 365. Senaste tillskottet är Teams.  

"Är som Lego för vuxna"

26 maj 2016 digit

lego.jpg lego.jpg lego.jpg

Appar är ett utmärkt sätt att driva innovation och vice versa. Det är dessutom ett signum för molnmogna företag. Det menar Anders Wendt, affärsområdesrepresentant på Microsoft.

Office 365 får Scanias hjul att rulla

26 maj 2016 digit

scania bootcamp scania bootcamp scania bootcamp

De kommande åren väntar en stor utrullning av Office 365 för Scania. Inom ett par år ska alla användare ha gått från konton on-premises till molnet. Det är en stor utmaning för ett företag med över tusen service- och försäljningsställen bara i Europa.

Microsoft tar hjälp av användarna

2 jun 2016 digit

bertman.JPG bertman.JPG bertman.JPG

Erik Bertman, vice vd på Microsoft Sverige, pratar om företagets utveckling och framtid. Han ser den nuvarande förändringsfasen som en av de mest spännande någonsin i och med bland annat digitaliseringen och Windows 10.  

Grattis på ettårsdagen, Windows 10

21 jun 2016 digit

blogg_Windows10_960x640.jpg blogg_Windows10_960x640.jpg blogg_Windows10_960x640.jpg

Nu är det ett år sedan Windows 10 släpptes och i juli släpper Microsoft nästa stora uppdatering: Windows 10 Anniversary Update. Här är några av nyheterna.