Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Nya affärer med Power BI

powerbi-desktopjpg.png

Power BI visualiserar företagets data på ett enkelt och tydligt sätt.

Power BI gör det möjligt att hantera data via bland annat kartor och diagram.

 Du kan analysera data och hitta mönster och insikter, och därmed få tillgång till konkurrensfördelar, säger Simon Åkerlund, försäljningschef på Atea Technical Service, som arbetar med rapportverktyget.

Microsofts tjänst för beslutsstöd har vuxit snabbt sedan det lanserades för ett par år sedan. Tanken är att Power BI ska hjälpa användare av Excel/Office att själva kunna skapa sina rapporter och visualisera företagets data på ett enkelt och snabbt sätt.

På så sätt är det också möjligt att interagera med data direkt utan att alltid behöva gå via it avdelningen vid speciella behov.

Power BI finns med som en del i Office 365 vilket gör att befintliga användare inte betalar något extra för att använda det.

Fler användare

Tidigare var det framför allt styrekonomer och beslutsfattare högre upp i organisationen som arbetade med beslutsstöd. Men den här metoden – tillgängligare och med bättre visualisering – gör att allt fler som är intresserade av exempelvis ekonomiska rapporter och säljdiagram kan ha nytta av det.

Simonakerlundjpg.png

Simon Åkerlund,försäljningschef Technical Service, Atea.

Kosmetikjätten Revlon är exempel på en stor användare som använder verktyget för att rapportera till det europeiska huvudkontoret. Tidigare tog det två rapporter att sammanställa alla rapporter, men nu kan detta skötas direkt av de varumärkesansvariga.

Direktkoppling till olika datakällor

Verktyget kan också hämta data från olika datakällor samt från webben, exempelvis Wikipedia och SCB.

För oss är det här ett sätt att presentera data så att det blir mer visuellt och dynamiskt i mötet med kunden för att kunna förändra förutsättningarna för hur vi jobbar vidare. Vi låter datan styra mötet utifrån vart man vill komma snarare än att styra mötet utifrån vad vi ser framför oss. Det blir helt enkelt ett mer proaktivt sätt att jobba, säger Simon Åkerlund.

Direktkopplingen till olika datakällor gör det möjligt att hitta synergier och nya affärer som vi kanske inte skulle ha sett annars.

14 november 2016 Uppdaterad 15 november 2016 Reporter Karin Arnell digit

Rekommenderad läsning

Perstorp, Teams, Färgglada Molekyler I 3D

Perstorp sjösatte ERP på distans

12 maj 2021 digit

Kemikaliekoncernen Perstorp valde Teams som samarbetsverktyg när pandemin bredde ut sig. Det senaste året har det skånska storbolaget lyckats rulla ut ett helt nytt globalt affärssystem, och i flera länder helt på distans.

Fyra Människor Håller Upp Varsin Färgglad Chattbubbla Framför Ansiktet

Slutchattat i Teams

17 feb 2021 digit

Nu kan du stänga av chattfunktionen under möten för att minimera distraktionen för deltagarna. Det är en lösning som har efterfrågats av många, inte minst av lärare. 

Skatteverket

Skatteverkets molnstrategi

11 feb 2021 digit

Myndigheters närvaro i molnet är ett hett diskussionsämne, speciellt efter Schrems II-domen i somras. Men för Skatteverket är molnet en självklarhet, inte minst när det kommer till de europeiska cloudtjänsterna. Dessutom har myndigheten en molngrupp som löpande granskar vilka molntjänster som kan användas.

Hjärtan Molnet

Rekord för molnet

8 feb 2021 digit

Globala investeringar i molninfrastruktur växte med 32 procent under det fjärde kvartalet 2020. Marknaden omsatte 39,9 miljarder dollar under perioden, vilket är 10 miljarder mer än samma period 2019 och därmed den största ökningen någonsin. 

Hp Reverb G2 På Tjej 3
video
Ett samarbete med HP

Maxa VR med HP

29 jan 2021 digit

Utbildning och samarbete i VR minskar utbildningskostnader, sparar tid och är bättre för miljön. Utöver bättre spelupplevelse, vill HP med sin nya generation VR-headset göra tekniken mer tillgänglig för fler verksamheter och användningsområden.  

Magnus Wink Slöjd2

Digital slöjd

28 jan 2021 digit

Magnus Wink utbildar lärare i bland annat slöjd och sedan pandemin har han gjort det digitalt och helt på distans. Några av utmaningarna har handlat om att hålla nere maskinljudet och att faktiskt spara snarare än att förlora tid.

Man I Orange Bygguniform Står På Solcell Och Fixar

Störst på förnybart

14 dec 2020 digit

Amazon är världens största köpare av förnybar energi. Det kommuniceras efter att bolaget investerar i ytterligare 26 vind- och solenergiprojekt, vilket totalt motsvarar 6,5 gigawatts.

Ett Modernt Vardagsrum

Ny teknik hos Bostaden

23 nov 2020 digit

Först i Sverige med indraget internet till sina bostäder. Bostadsföretaget Bostaden i Umeå fortsätter sin resa att nyttja teknik som skapar nytta för boende och medarbetare. Nästa steg är bland annat en RPA-lösning, som ska ger mer tid till kvartersvärdar och till personalen som hanterar lägenhetshyror.

Videomöte Teams 960640

Kontroll i Teams

8 sep 2020 digit

Nu lanserar Microsoft ytterligare en nyhet i Teams. Den nya funktionen spotlight innebär att mötesarrangören kan kontrollera vyn för samtliga deltagare.