Watson fixar mat och potatis åt ISS

ISS exporterad 960x640.jpg

ISS börjar med Watson på deras huvudkontor, men ser en framtid där det också kan implementeras hos företagets kunder.

ISS har börjat använda Watson på deras huvudkontor i Köpenhamn, vilket bland annat ska leda till minskat matslöseri och fräschare lokaler.
– Att sätta en mänsklig touch i byggnader bidrar till att öka de anställdas produktivitet, minska frånvaro och göra ett bättre intryck på besökare, säger Kenth Kaerhøg, ISS. 

ISS har skrivit på ett avtal med IBM om att använda deras kognitiva system Watson. Dealen avser först och främst huvudkontoret i Köpenhamn och målet är att göra byggnaden mer personlig, instinktiv och användarvänlig. Hundratals sensorer ska sättas upp på ISS dörrar, fönster, skrivbord, mötesrum, automater och så vidare. Datan kommer att laddas upp på Watsons IoT-molnplattform och på så sätt hjälpa ISS att optimera sina tjänster och förbättra förståelsen av hur människor använder byggnaden och därmed skapa nya möjligheter för innovation.

– Sensorerna i dörrar och entréer kan meddela fastighetsförvaltarna hur många personer som är i byggnaden vid vissa tidpunkter och informera exempelvis kökspersonalen om hur många som ska äta, och på så sätt minska slöseriet, säger Kenth Kaerhøg, Head of Group Communications, ISS, och fortsätter:

 I mötesrum, på stolar och på skrivbord kan sensorerna informera om rummen behöver mer förfriskningar eller om det kanske behövs städning. Detta ska leda till att man med transparenta data kan fatta välgrundade beslut om behovet av framtida kontorsytor. 

ISS kommer nu att migrera från deras nuvarande plattform till Watsons. Att det måste till ett byte ser Kenth Kaerhøg som den enda negativa biten  då de ofta kräver tid och resurser. Däremot är han säker på att de långsiktiga fördelarna med Watson är såpass stora att investeringen i övergången kommer betala tillbaka flera gånger om. ISS vill framöver också implementera den kognitiva lösningen på deras kunders kontor.

 I dagens väldigt konkurrensutsatta marknad ska inte hantering och service av byggnader bara handla om kostnader, vi vill säkerställa att de som arbetar på kontoret har rätt miljö att arbeta i och vill komma tillbaka varje dag. Att sätta realtidsdata i händerna på servicepersonal kommer att bidra till en mer uppmärksam och serviceinriktad personal och stödja våra kunder i att uppnå sina prioriteringar.

 Att sätta en mänsklig touch i byggnader bidrar till att öka de anställdas produktivitet, minska frånvaro och göra ett bättre intryck på besökare. Vi är enbart positiva och vi tror att många företag kommer följa efter i sin strävan att utvecklas, avslutar Kenth Kaerhøg. 

31 augusti 2016Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Fredrik Adolfssondigit

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

Rekommenderad läsning

Stäng