Full fart i Almedalen

almedalen.jpg

Robert Malmgren är nöjd med uppslutningen av folk i Almedalen än så länge. Foto: News Øresund – Johan Wessman.

Almedalsveckan har inletts och det är redan bra uppslutning på plats.
– Vi hade ungefär 140 gäster första dagen. Idag blir det nog ännu fler, det var många redan på första passet, säger Robert Malmgren, försäljningschef, Atea skola.

På Robert Malmgrens och Atea skolas agenda stod under måndagen programmering - dels en introduktion på temat men även en genomgång vad programmering kan vara. Vad det är för äldre människor kan skilja sig mycket mot vad det är för dagens skolelever, menar Robert Malmgren. Syftet var att avdramatisera fenomenet, det behöver inte alltid vara så svårt.
– Man kan använda programmering i matematik och fysik, det är bara fantasin som sätter gränser. De som vill får också prova på via några robotbollar som man kör på banor. Vi kör även den populära kommunkampen där kommunpolitiker och andra får utmana Noah, 10 år. Det har varit lite av en succé.

Något av det bästa med att hålla föredrag i Almedalen är blandningen av folk, anser Malmgren. Vanligtvis träffar man mest på personer som är kunniga kring programmering i skolan, så är det inte alltid på Gotland.
– Det har varit ett antal politiker på kommun- och riksdagsnivå på plats under våra seminarier. De känner till begreppet programmering i skolan men har inte tidigare sett vad det kan innebära. Det blir intressanta diskussioner när man träffar folk som är nyfikna men inte sett programmering i realiteten. 

Atea skola har även hållit i ett pass kring virtual reality, och vad det kan innebära för skolans utlärning. Idag pratar Atea miljö om miljön och konfliktmineraler, Atea mobilitet om vad mobilitet kan innebära i vården och Atea skola om vad 3D kan innebära för skolundervisningen. Allmänt kallar Robert Malmgren Almedalsveckan för en “rolig cirkus”.
– Det är en väldig dragkamp om alla som är här så det känns kul att vi haft ett bra genomslag. Vi hoppas på att fortsätta ha mycket gäster och få till intressanta diskussioner med både aktiva skolpersoner och de som inte jobbar där, men ändå är relevanta. Exempelvis politiker för att prata om digitaliseringen i skolan. 

Läs och se mer från Voisters bevakning i Almedalen här. 

5 juli 2016Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Fredrik Adolfssonit i skolan

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

Rekommenderad läsning

Stäng