När målet är 2025

Med siktet inställt på 2025 har Varberg kommun och dess CIO Anders Boustedt ett spännande jobb framför sig för att digitalisera kommunen. 

För fem år sedan fick Varberg en kommunal vision om att vara Västkustens kreativa mittpunkt till 2025. Det blev startskottet för ett stort arbete med den digitala agendan.

– Istället för att tänka vad vi ska göra framåt fick vi stega bakåt från 2024, säger Anders Boustedt, CIO på Varbergs kommun.

Först ut var en riktig genomlysning av it-avdelningen och vem som skulle bestämma vad och hur. Enligt Anders Boustedt var det rättmätig kritik från verksamheten och genomlysningen resulterade att det blev lättare att ta in verksamhetens behov.

– Vi fick ihop över 300 punkter som vi tillsammans med strateger kokade ner till 12 rubriker som till exempel säkerhet och bredbandsuppbyggnad, säger Anders Boustedt.

Rubrikerna låg sedan grund till ett beslut i fullmäktige i december förra året. Sedan dess har de 19 personerna på it-avdelningen jobbat för fullt.

– Eftersom vi inte är så stora måste man fundera på vad vi ska syssla med som it-avdelning. Vi undviker sådant som andra kan göra billigare och bättre. Det är därför vi inte har någon serverhall utan istället har bra partner, säger Anders Boustedt.

10 juni 2016Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Miguel Guerreroledarskap

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

Rekommenderad läsning

Stäng