Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

En smartare it-nyhetssajt

Stena Metall molnförbereder

Annika Hansson från Stena Metall och Peter Falk, regionchef på Atea, diskuterar Stenas arbete, de bådas samverkan och vad som krävs för att digitaliseringen ska lyckas. 

Text Fredrik Adolfsson 8 juni 2016 digit

Annika Hansson var på plats på Atea Bootcamp i år igen. Förra året hade Hansson och Stena sin största utmaning kring lagring, vilket nu har bytts ut mot digitalisering. 
 Vi förbereder oss för att gå ut i molnet med en del av våra tjänster och även ha testmiljöer där. Det här arbetet har vi pausat tidigare eftersom vi ville känna oss förberedda, vilket vi var för ungefär ett halvår sedan, säger Annika Hansson. 

Atea har haft en del i arbetet då de två företagen haft olika specialistkompetenser och på så sätt hjälpt varandra. Bland annat bjöd Stena Metall in Atea för att vidareutbilda sig kring Amazon, som Stena hade mer kunskap om.
– 
Vi kompletterar varandra. Och det är som Kalle Hultenheim sade på keynoten: “Det är människor och processer som ska till för att digitaliseringen ska lyckas”, och det här är ett väldigt bra exempel på det, säger Peter Falk från Atea.

En av anledningarna till att Stena ville att Atea skulle lära sig mer om Amazon var att få upp kompetensen inom Atea, men också att sedan kunna använda Atea i området, menar Hansson. Ett perfekt samarbete, menar Peter Falk.
– Atea Göteborg har blivit starkare tack vare Stena Metall. Det är så ett kundsamarbete ska fungera när det är som bäst.

Rekommenderad läsning

digital signage sofia bjureblad

Hur skapar man nytta av Digital Signage?

25 maj 2016 digit

Sofia Larsson och Magnus Bjureblad från Atea föreläste på Atea Bootcamp om fördelarna med digital skyltning. 
– Digital Signage är världens bästa kommunikationsverktyg, säger Sofia Larsson. 

Joke och hylte.PNG

Så jobbar Hylte för skolans bästa

2 jun 2016 digit

Joke Palmqvist, ansvarig för skola på Microsoft, och Malin Thydén Kärrman, it-samordnare på Hylte kommun, diskuterar svårigheterna att få skolor och it-verksamheter att komma överens och få med alla på digitaliseringståget.  

bertman.JPG

Microsoft tar hjälp av användarna

2 jun 2016 digit

Erik Bertman, vice vd på Microsoft Sverige, pratar om företagets utveckling och framtid. Han ser den nuvarande förändringsfasen som en av de mest spännande någonsin i och med bland annat digitaliseringen och Windows 10.  

bergdahl bolwell.JPG

IoT är lösningen för trångbodda

2 jun 2016 digit

I nästa våg av Internet of things kommer vardagen för många av oss att underlättas. Andrew Bolwell från HP Labs och Stefan Bergdahl från HP Sverige ger konkreta exempel.

GartnerSymposiumFaranVåga960x640.jpg
video

Den största faran är att inte våga

11 nov 2016 gartner symposium

Exponential thinking ställer allt på sin spets. När tekniken inte längre är problemet handlar det om att få med ledning och organisation. Niclas Ingeström, CDO i Stena-koncernen, har infört digital fitness då ledningsgrupperna testar drönare, 3D-print och VR-glasögon. Nästa steg är att styrelsen utökas med en robot.

Scania_960x640.jpg

Ny teknik gör Scanias möten effektiva

5 jun 2017 digit

Scanias lastbilar kanske rullar på, men på kontoret och i synnerhet konferensrummen finns otaliga fartgupp. Därför jobbar man nu på att effektivisera sina möten med hjälp av smartare konferensrum och aktivitetsbaserade kontor.

calle bootcamp snip.JPG
video

Kalle Hultenheim summerar Bootcamp

9 jun 2017 ledarskap

Deltagarna, Ebba Grön och användarna i fokus. Kalle Hultenheim, vd Atea Sverige, summerar årets Bootcamp och lyfter höjdpunkter och det oväntade.

amer_2.jpg

Stena Line på kurs mot smartare service

27 jul 2017 digit

Med artificial super intelligence, ASI, förändras mänsklighetens livsvillkor i grunden. Eller vad sägs om att leva i 300 år? Stena Lines AI-guru Amer Mohammed förutspår förändringar som får steget från ånga till el att framstå som en bagatell.

snip jan olsen.JPG
video

Bingo när Folkspel digitaliserar

26 jun 2017 digit

Folkspel transformerar Bingolotto och numera finns lotterna båda att köpa och spela digitalt. Nu ligger fokus på att få över de analoga spelarna som ofta är lite äldre, menar Jan Olsen, it-chef.