Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

En smartare it-nyhetssajt

Stena Metall molnförbereder

Annika Hansson från Stena Metall och Peter Falk, regionchef på Atea, diskuterar Stenas arbete, de bådas samverkan och vad som krävs för att digitaliseringen ska lyckas. 

Text Fredrik Adolfsson 8 juni 2016 digit

Annika Hansson var på plats på Atea Bootcamp i år igen. Förra året hade Hansson och Stena sin största utmaning kring lagring, vilket nu har bytts ut mot digitalisering. 
 Vi förbereder oss för att gå ut i molnet med en del av våra tjänster och även ha testmiljöer där. Det här arbetet har vi pausat tidigare eftersom vi ville känna oss förberedda, vilket vi var för ungefär ett halvår sedan, säger Annika Hansson. 

Atea har haft en del i arbetet då de två företagen haft olika specialistkompetenser och på så sätt hjälpt varandra. Bland annat bjöd Stena Metall in Atea för att vidareutbilda sig kring Amazon, som Stena hade mer kunskap om.
– 
Vi kompletterar varandra. Och det är som Kalle Hultenheim sade på keynoten: “Det är människor och processer som ska till för att digitaliseringen ska lyckas”, och det här är ett väldigt bra exempel på det, säger Peter Falk från Atea.

En av anledningarna till att Stena ville att Atea skulle lära sig mer om Amazon var att få upp kompetensen inom Atea, men också att sedan kunna använda Atea i området, menar Hansson. Ett perfekt samarbete, menar Peter Falk.
– Atea Göteborg har blivit starkare tack vare Stena Metall. Det är så ett kundsamarbete ska fungera när det är som bäst.

Rekommenderad läsning

digital signage sofia bjureblad

Hur skapar man nytta av Digital Signage?

25 maj 2016 digit

Sofia Larsson och Magnus Bjureblad från Atea föreläste på Atea Bootcamp om fördelarna med digital skyltning. 
– Digital Signage är världens bästa kommunikationsverktyg, säger Sofia Larsson. 

Joke och hylte.PNG

Så jobbar Hylte för skolans bästa

2 jun 2016 digit

Joke Palmqvist, ansvarig för skola på Microsoft, och Malin Thydén Kärrman, it-samordnare på Hylte kommun, diskuterar svårigheterna att få skolor och it-verksamheter att komma överens och få med alla på digitaliseringståget.  

bertman.JPG

Microsoft tar hjälp av användarna

2 jun 2016 digit

Erik Bertman, vice vd på Microsoft Sverige, pratar om företagets utveckling och framtid. Han ser den nuvarande förändringsfasen som en av de mest spännande någonsin i och med bland annat digitaliseringen och Windows 10.  

bergdahl bolwell.JPG

IoT är lösningen för trångbodda

2 jun 2016 digit

I nästa våg av Internet of things kommer vardagen för många av oss att underlättas. Andrew Bolwell från HP Labs och Stefan Bergdahl från HP Sverige ger konkreta exempel.

KalleH_960x640.jpg

”De digitala ekosystemen måste mogna”

31 maj 2017 ledarskap

Det räcker inte längre med att muta in sitt eget territorium i det nya it-landskapet. De digitala ekosystemen kräver en helt ny öppenhet, men också en större helhetsförståelse. Det menar Kalle Hultenheim, vd Atea Sverige.

Scania_960x640.jpg

Ny teknik gör Scanias möten effektiva

5 jun 2017 digit

Scanias lastbilar kanske rullar på, men på kontoret och i synnerhet konferensrummen finns otaliga fartgupp. Därför jobbar man nu på att effektivisera sina möten med hjälp av smartare konferensrum och aktivitetsbaserade kontor.

calle bootcamp snip.JPG
video

Kalle Hultenheim summerar Bootcamp

9 jun 2017 ledarskap

Deltagarna, Ebba Grön och användarna i fokus. Kalle Hultenheim, vd Atea Sverige, summerar årets Bootcamp och lyfter höjdpunkter och det oväntade.

snip joe baguley.JPG
video

Joe Baguley: Utgå från kunden så tar du affären

15 jun 2017 ledarskap

Prata med dina kunders kunder och kolla in hur Google och Facebook jobbar med interaktion. Allt annat måste du skapa genuint. Joe Baguley, VP och CTO EMEA VMware tipsar hur du når framgång i det digitala ekosystemet.

nya arbetslivet.jpg
video

Daniel Siberg: Så ökar du din produktivitet

20 jun 2017 ledarskap

Trots mobila arbetssätt och aktivitetsbaserade kontor så jobbar de flesta på precis samma sätt som tidigare. Daniel Siberg på Microsoft ger tips hur både produktiviteten och engagemanget kan öka.