Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

En smartare it-nyhetssajt

Stena Metall molnförbereder

Annika Hansson från Stena Metall och Peter Falk, regionchef på Atea, diskuterar Stenas arbete, de bådas samverkan och vad som krävs för att digitaliseringen ska lyckas. 

Annika Hansson var på plats på Atea Bootcamp i år igen. Förra året hade Hansson och Stena sin största utmaning kring lagring, vilket nu har bytts ut mot digitalisering. 
 Vi förbereder oss för att gå ut i molnet med en del av våra tjänster och även ha testmiljöer där. Det här arbetet har vi pausat tidigare eftersom vi ville känna oss förberedda, vilket vi var för ungefär ett halvår sedan, säger Annika Hansson. 

Atea har haft en del i arbetet då de två företagen haft olika specialistkompetenser och på så sätt hjälpt varandra. Bland annat bjöd Stena Metall in Atea för att vidareutbilda sig kring Amazon, som Stena hade mer kunskap om.
– 
Vi kompletterar varandra. Och det är som Kalle Hultenheim sade på keynoten: “Det är människor och processer som ska till för att digitaliseringen ska lyckas”, och det här är ett väldigt bra exempel på det, säger Peter Falk från Atea.

En av anledningarna till att Stena ville att Atea skulle lära sig mer om Amazon var att få upp kompetensen inom Atea, men också att sedan kunna använda Atea i området, menar Hansson. Ett perfekt samarbete, menar Peter Falk.
– Atea Göteborg har blivit starkare tack vare Stena Metall. Det är så ett kundsamarbete ska fungera när det är som bäst.

8 juni 2016 Uppdaterad 4 juni 2020 Reporter Fredrik Adolfsson digit

Rekommenderad läsning

Karolinska

Corona förändrade Karolinska

15 jun 2020 digit

När covid-19 kom till Sverige förändrades verkligheten för medarbetarna på Karolinska Universitetssjukhuset. Plötsligt krävdes ett stort antal virtuella mötesrum och it-avdelningen jobbade sju dagar i veckan för att hinna leverera. Pandemin har också gjort läkare och annan vårdpersonal mer mottaglig för ny teknik.

Stena 960640

AI gör Stena hållbart

4 jun 2020 digit

Stena Line minskade under 2019 sina koldioxidutsläpp totalt och per transporterat ton ombord på fartygen. AI-assistans och mer energieffektiva fartyg är några av anledningarna till att rederiet nu är tio år före den internationella sjöfartens utsläppsmål.

Pris Miljö Uppsala
video

Sverigebäst på miljö

15 maj 2020 digit

Världsnaturfonden WWF har utsett Uppsala till Sveriges bästa klimatstad 2020. I konkurrens med de andra finalisterna Växjö och Helsingborg vinner Uppsala bland annat för målen att bli fossilfria 2030 och klimatpositiva 2050.

stenametall-klo.jpg

Stenas plan för Azure

15 jan 2020 digit

Stena Metall är i början av sin resa till Azure. Med det följer minskade hårdvaruinvesteringar, en bättre överblick över all data, ett annorlunda säkerhetstänk och en ökad flexibilitet. 

massa bilddelar utspridda på vitt underlag.jpg
video

Stenas hållbara data

2 dec 2019 digit

Med 70 000 kunder har Stena Recycling ett gyllene läge att driva bolag mot hållbarare tillverkningsprocesser. Att skapa nytta av all den data som bolagen samlar in om sina kunders avfall kommer att vara en central del i arbetet. Det säger Mattias Hermansson, CDO Stena Metall.

soptippshög med blå himmel och moln i bakgrunden.jpg
video

AI för ökad återvinning

26 sep 2019 digit

AI och smart design är nyckeln till en allt mer effektiv återanvändning av allt från motorer till farligt avfall. Stena Metall jobbar för att varje loop i den cirkulära ekonomin ska bidra till ökad hållbarhet.

byggkranar och blå himmel.jpg

It som förändrar världen

24 maj 2019 ledarskap

Solceller, butiken Mjukvaruhuset och RPA i Trelleborg har ett ord gemensamt: Mod. Det har aldrig varit viktigare att våga och förutsättningarna att lyckas har aldrig varit bättre än nu. Det menar Peter Falk, chef innovation och affärsutveckling på Atea.

sex gula lyftkranar med en blå himmel i bakgrunden.jpg
video

Stenas tre ben

10 jan 2019 digit

Träning, medvetenhet och användning. Det är Stena IT:s ledord när de ska ge samtliga medarbetare inom Stena-koncernen möjligheten att utvecklas digitalt. Där är Stena Fastigheter ett av solskensexemplen som de andra organisationerna kan dra lärdomar av.

kvinna öppnar kyl i mörkt kök och har en förvånad min.jpg
video

På e-handelns läppar

19 nov 2018 digit

Idag räcker det inte med ett snyggt gränssnitt på sajten. Inom kort är klockan, bilen och kylen enheter där alltmer handel kommer att äga rum. Därför måste vi vänja oss vid att erbjuda unified commerce.