Stena Metall molnförbereder

Annika Hansson från Stena Metall och Peter Falk, regionchef på Atea, diskuterar Stenas arbete, de bådas samverkan och vad som krävs för att digitaliseringen ska lyckas. 

Annika Hansson var på plats på Atea Bootcamp i år igen. Förra året hade Hansson och Stena sin största utmaning kring lagring, vilket nu har bytts ut mot digitalisering. 
 Vi förbereder oss för att gå ut i molnet med en del av våra tjänster och även ha testmiljöer där. Det här arbetet har vi pausat tidigare eftersom vi ville känna oss förberedda, vilket vi var för ungefär ett halvår sedan, säger Annika Hansson. 

Atea har haft en del i arbetet då de två företagen haft olika specialistkompetenser och på så sätt hjälpt varandra. Bland annat bjöd Stena Metall in Atea för att vidareutbilda sig kring Amazon, som Stena hade mer kunskap om.
– 
Vi kompletterar varandra. Och det är som Kalle Hultenheim sade på keynoten: “Det är människor och processer som ska till för att digitaliseringen ska lyckas”, och det här är ett väldigt bra exempel på det, säger Peter Falk från Atea.

En av anledningarna till att Stena ville att Atea skulle lära sig mer om Amazon var att få upp kompetensen inom Atea, men också att sedan kunna använda Atea i området, menar Hansson. Ett perfekt samarbete, menar Peter Falk.
– Atea Göteborg har blivit starkare tack vare Stena Metall. Det är så ett kundsamarbete ska fungera när det är som bäst.

8 juni 2016Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Fredrik Adolfssondigit

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

Rekommenderad läsning

Stäng