Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

En smartare it-nyhetssajt

Microsoft tar hjälp av användarna

Erik Bertman, vice vd på Microsoft Sverige, pratar om företagets utveckling och framtid. Han ser den nuvarande förändringsfasen som en av de mest spännande någonsin i och med bland annat digitaliseringen och Windows 10.  

Text Fredrik Adolfsson 2 juni 2016 digit

Digitaliseringen skapar helt nya möjligheter för såväl Microsoft som för deras kunder, menar Bertman. Han ser företagets nuvarande fas som extra intressant då de helt ändrar affärsmodell.
Vi går från att sälja licenser till mycket mer prenumerationer. Samtidigt kommer det upp mycket nya konkurrenter inom alla områden som vi är aktiva inom. Det innebär en förändring hur vi jobbar mot våra kunder.

Microsoft jobbar med sina kunder på så sätt att de i allra högsta grad försöker involvera dem i sin utveckling, menar Bertman. Han ser interaktiviteten gentemot kunderna som en generell trend, där privatpersoner numera mycket lättare kan komma i kontakt med bolagen, via sociala medier och dylikt.
Windows 10 är ett perfekt exempel. Då var flera miljoner användare med och gav feedback på produkten innan den kom ut - och resultatet är tydligt. Folk tycker om produkten.

Vad ser du för spännande förändringar inom digitaliseringsområdet?
Förut ställde sig många frågan: varför är det viktigt med digitalisering? Den fasen är över nu och de flesta förstår att det är viktigt. Nu pratar man mer om vad man kan göra och hur man kan göra det. Inom Microsoft ser vi fyra olika områden som kan förändras och de är kunddialogen, medarbetarna, processerna och, sist men inte minst, hur kan man skapa helt nya tjänster och produkter?

Rekommenderad läsning

AstraZeneca satsar på en enhet

7 nov 2016 digit

OurPeople_AZ_Andreas_Holmgren-025_v2_960x640.jpg OurPeople_AZ_Andreas_Holmgren-025_v2_960x640.jpg OurPeople_AZ_Andreas_Holmgren-025_v2_960x640.jpg

De senaste året har AstraZeneca jobbat med implementeringen av en "one device"-strategi. Nu står man redo att rulla ut den senaste iterationen i början av nästa år, och då är det Windows 10 som tar över efter iOS och W7.

Handelsbankens bästa W10-tips

31 maj 2017 digit

RobertHandelsbanken.jpg RobertHandelsbanken.jpg RobertHandelsbanken.jpg video

Med krav på hög säkerhet och mobila möjligheter blev förstahandsvalet Windows 10 för Handelsbanken. Robert Bleiweiss, områdeschef IT-arbetsplatser ansvarar för migreringen som berör 16 000 enheter.

Gävle framtidssäkrar med Windows 10

8 jun 2017 digit

Gävle_960x640.jpg Gävle_960x640.jpg Gävle_960x640.jpg

Säkrare och mer användarvänligt – det var två av ledorden som gjorde att Gävle valde att satsa på Windows 10 som plattform för sina närmare 19 000 enheter.

Ökad säkerhet för SCB med W10

1 aug 2017 digit

AdobeStock_80882540_2.jpg AdobeStock_80882540_2.jpg AdobeStock_80882540_2.jpg

Innan Microsoft ens hade släppt Windows 10 ville Statistiska centralbyrån, SCB, hoppa på tåget för att komma ikapp sin it-roadmap. Nu har man rullat ut det på samtliga datorer och är mycket nöjd med resultatet.

Scania i ledning med O365

5 jun 2018 digit

scaniabil-pa-vag.jpg scaniabil-pa-vag.jpg scaniabil-pa-vag.jpg video

Med koncernens största erfarenhet av O365 och Windows 10 är Scania en ledstjärna inom Volkswagen. Nu jobbar företaget för att med goda exempel förändra arbetssättet bland drygt 30 000 medarbetare.

O365 för Rejlers konsulter

31 maj 2018 digit

vindsnurror-i-rapsfalt.jpg vindsnurror-i-rapsfalt.jpg vindsnurror-i-rapsfalt.jpg video

Med 2 000 medarbetare i Norden är smidigt samarbete en framgångsfaktor för teknikkonsultföretaget Rejlers. Office365 ger ökad delaktighet och säkerhet enligt GDPR, menar Mats Rehnqvist, CIO på Rejlers.

Mobilt modellen för Hifab

31 maj 2018 digit

byggarbetsplats-med-kranar.jpg byggarbetsplats-med-kranar.jpg byggarbetsplats-med-kranar.jpg video

Nu satsar projektledningsföretaget Hifab på ett mer mobilt arbetssätt för att fortsätta bygga sig genom Sverige. Men det krävs mer än smart teknik för att få medarbetarna med på tåget i en bransch med fokus på hantverk och tunga maskiner, berättar Michael Couriaut, CIO på Hifab.

CEVT bygger för framtiden

11 jun 2018 digit

tjej meckar i produktionen med en volvobil.jpg tjej meckar i produktionen med en volvobil.jpg tjej meckar i produktionen med en volvobil.jpg video

Geelykoncernens innovationscentrum CEVT, China Euro Vehicle Technology, lever som man lär. Här jobbar it-avdelningen helt agilt för snabb och lösningsorienterad support till Geelys dotterbolag i Europa och USA. Snart samlas alla bolag i Sverige under ett tak byggt för hur vi jobbar 2025.

Därför ska du uppdatera W10

2 jul 2018 digit

industrirobot-960640.jpg industrirobot-960640.jpg industrirobot-960640.jpg

I Microsofts senaste uppdatering för Windows 10 ska användarna lättare kunna fokusera och komma tillbaka till gamla specifika tidpunkter. Men framförallt utökas skyddet mot ransomware och andra säkerhetshot.