Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

En smartare it-nyhetssajt

IoT lindrar lidande

Jonas Westerlund från Permobil pratar om företagets globala tillväxt, hur de just nu byter ut sitt affärssystem och hur IoT kan hjälpa deras kunder. 

Permobil grundades för att de ansåg att människor med funktionshinder ska ha rätt till samma tekniska hjälpmedel som de utan funktionshinder. Nu finns företaget i 25 länder och befinner sig sedan tre år i ett skifte av affärssystem.
– Vi har haft Scala som är väldigt gammalt och ska byta till Microsoft Dynamics. Men det tar tid att byta då verksamheten hela tiden måste vara med. Det är ju deras processer som ska stödjas.

Ni jobbar även med Internet of Things?
 Våra användare är ofta svårt funktionshindrade och sitter hela dagarna i sin rullstol. Då får de ofta sittsår, en hemsk skada som tar kraft och energi och kostar mycket för samhället. Därför kan man koppla mobilen till rullstolen så de får elektriska ställdon och kan luta sig tillbaka, fälla ut benen och tryckavlasta sittytan. På så sätt kan vi minska folks lidande.

Permobil växer just nu så det knakar i USA. Där finns halva omsättningen sedan ett par år tillbaka.
 Det beror på att vi har en offensiv säljorganisation där, samt att Permobil är top of the line och att det är en gigantisk marknad.  

10 juni 2016 Uppdaterad 29 maj 2017 Reporter Fredrik Adolfsson digit

Rekommenderad läsning

Aruba Säkert Nätverk
Ett samarbete med HPE

Säkra näten med Aruba

26 mar 2021 digit

Aruba ESP ger ökad kontroll över alla uppkopplade enheter och användare. På så sätt kan transformationen med distansarbete, IoT och affärsnära analys förenklas för både företag och offentlig sektor. 

Ett Modernt Vardagsrum

Ny teknik hos Bostaden

23 nov 2020 digit

Först i Sverige med indraget internet till sina bostäder. Bostadsföretaget Bostaden i Umeå fortsätter sin resa att nyttja teknik som skapar nytta för boende och medarbetare. Nästa steg är bland annat en RPA-lösning, som ska ger mer tid till kvartersvärdar och till personalen som hanterar lägenhetshyror.

Ljus Väg Som En Tunnel Mellan Träd Som Växer Över
video
Ett samarbete med IBM

IBM:s gröna framtid

21 okt 2020 digit

Bättre teknik för att fånga in koldioxid och för att smartare härma naturens sätt att omvandla kväve. Det är två av de fem stora mål som IBM sätter upp och bidra till att utveckla de kommande fem åren. Och det blir möjligt tack vare AI, kvantdatorer och det hybrida molnet. 

Smarta Klockor

Rekord för wearables

29 sep 2020 digit

Globala marknaden för wearables kommer växa med 14 procent i år, en stigande utveckling som väntas fortsätta de kommande åren. Mest populära är hearables. Det menar analysföretaget IDC.

Karolinska

Corona förändrade Karolinska

15 jun 2020 digit

När covid-19 kom till Sverige förändrades verkligheten för medarbetarna på Karolinska Universitetssjukhuset. Plötsligt krävdes ett stort antal virtuella mötesrum och it-avdelningen jobbade sju dagar i veckan för att hinna leverera. Pandemin har också gjort läkare och annan vårdpersonal mer mottaglig för ny teknik.

Två Barn Sitter På En Gräsmatta Rygg Mot Rygg Och Tittar I Var Sin Padda
video
ett samarbete med cisco

Halmstad säkrar med wifi 6

15 maj 2020 digit

När kärnverksamheter som vård och skola inte har den wifi-prestanda de behöver krävs nya lösningar. Med relativt små förändringar av teknik och planering är Halmstads kommun redo för wifi 6.

Pris Miljö Uppsala
video

Sverigebäst på miljö

15 maj 2020 digit

Världsnaturfonden WWF har utsett Uppsala till Sveriges bästa klimatstad 2020. I konkurrens med de andra finalisterna Växjö och Helsingborg vinner Uppsala bland annat för målen att bli fossilfria 2030 och klimatpositiva 2050.

grönt landskap syns inifrån en bil genom bilrutan.jpg
video
ett samarbete mellan hpe och voister

Zenuitys självkörande framtid

27 mar 2020 digit

Zenuity väljer HPE Greenlake och plattformen high performance computing för att hantera all data kopplat till utvecklingen av självkörande bilar. Ett liknande behov finns i många andra branscher, som vård och finans.

klimat-demonstration-skylt.jpg

AI för klimatet

24 mar 2020 digit

Kan artificiell intelligens minska utsläppen av växthusgaser och hjälpa till med att anpassa samhället till kommande klimatförändringar? Det menar Vinnova och Formas, som i en ny satsning ska driva på AI-användningen för att möta världens klimatutmaningar.