IoT lindrar lidande

Jonas Westerlund från Permobil pratar om företagets globala tillväxt, hur de just nu byter ut sitt affärssystem och hur IoT kan hjälpa deras kunder. 

Permobil grundades för att de ansåg att människor med funktionshinder ska ha rätt till samma tekniska hjälpmedel som de utan funktionshinder. Nu finns företaget i 25 länder och befinner sig sedan tre år i ett skifte av affärssystem.
– Vi har haft Scala som är väldigt gammalt och ska byta till Microsoft Dynamics. Men det tar tid att byta då verksamheten hela tiden måste vara med. Det är ju deras processer som ska stödjas.

Ni jobbar även med Internet of Things?
 Våra användare är ofta svårt funktionshindrade och sitter hela dagarna i sin rullstol. Då får de ofta sittsår, en hemsk skada som tar kraft och energi och kostar mycket för samhället. Därför kan man koppla mobilen till rullstolen så de får elektriska ställdon och kan luta sig tillbaka, fälla ut benen och tryckavlasta sittytan. På så sätt kan vi minska folks lidande.

Permobil växer just nu så det knakar i USA. Där finns halva omsättningen sedan ett par år tillbaka.
 Det beror på att vi har en offensiv säljorganisation där, samt att Permobil är top of the line och att det är en gigantisk marknad.  

10 juni 2016Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Fredrik Adolfssondigit

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

Rekommenderad läsning

Stäng