IoT är lösningen för trångbodda

I nästa våg av Internet of things kommer vardagen för många av oss att underlättas. Andrew Bolwell från HP Labs och Stefan Bergdahl från HP Sverige ger konkreta exempel.

Megatrenderna är den enormt snabba urbaniseringen, den åldrande befolkningen, hyperglobaliseringen och den accelererande innovationen. Trenderna är något som HP har i bakhuvudet när de skapar nya lösningar och tjänster.
 Vi i Sverige kan ta det bästa från Andrews team och försöka förstå vad våra kunder kan använda den här tekniken till, säger Stefan Bergdahl.

För Andrew Bolwell och Stefan Bergdahls del är det ändå självklart att det inte alltid är tekniken som är viktig, utan det är vad den kan göra med oss. Bolwell försöker flytta tekniken till bakgrunden. Ett exempel är rummen som kan skifta form och storlek, och därmed transformeras till tre rum - eller egentligen vad man vill.
Det pilotas i Storbritannien just nu så det borde inte vara långt innan det kommer till Sverige, säger Andrew Bolwell, och Stefan Bergdahl fyller i:
Om vi ska vara ärliga, varför ringer inte vi och Atea till IKEA för att diskutera det? Det är en typisk lösning som vi borde satsa på.
Att vi kan leva i flera rum i utrymmet av ett känns rimligt för mig när man tittar framåt, avslutar Bolwell. 

2 juni 2016Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Fredrik Adolfssondigit

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

Rekommenderad läsning

Stäng