Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

En smartare it-nyhetssajt

Framtidsteknik från HPE i Las Vegas

TheMachineNode_960x640.jpg

En ny version av OneView, många nya plugins och hårdvara som hämtad från framtiden. Det var några av nyheterna som lockade över tiotusen personer till HPE Discover i Las Vegas.

Över tiotusen personer samlades i Las Vegas I början av juni för att prata om den digitala transformationen på HPE Discover. I centrum fanns HPE OneView, manageringsverktyget för servrar, lagring och nätverk. HPE OneView 3.0 som lanserades nu kommer finnas tillgänglig runt augusti och kommer att utgöra basplattan för automatisering inom infrastruktur för HPE-servrar, nätverk och lagring. Även den automatiska felanmälan flyttar nu in till OneView vilket betyder att servrarna kommer kunna skicka felanmälan till HPE Support automatiskt.

2016-06-08 12_omskalad.jpg

Ett rack med Synergy.

En annan nyhet var HPE OneView Global Dashboard, ett sätt att knyta ihop många olika appliances som till exempel Synergy Composer, hypervisor OneView samt HC380 för lättare övervakning och managering. Global Dashboard kommer att finnas tillgänglig under mitten av sommaren.

– Det är spännande att se vilket jätteområde HPE Oneview har blivit. Många tredjepartsleverantörer är på plats och visar plugins med nya funktioner, säger Mikael Christenson, lösningsarkitekt på Atea.

Bra integrering blir bättre

Integreringen mellan HPE OneView och System Center och vCenter har fått några nya funktioner samt att OneView for vCenter kommer att levereras som en appliance vilket gör den lätt att installera. Kommer att finnas tillgänglig under mitten av sommaren.

OneView for System Center har sedan ett tag en ypperlig integration mellan OneView och System Center Operation Manager.

– Det är efterlängtat av både kunder och konsulter som numera lättare kan sätta upp integrationen och visa nyttan för kunden, säger Mikael Christenson.

TheMachineNode_960x640.jpg

En tidig och enligt HPE själva en för stor version av "The Machine Node" som ska bygga på enbart minnesteknik.

På hårdvarufronten visade HPE upp sin satsning på att utveckla en ny typ av dator som baseras på minne enbart. Tekniken kallas för memory driven computing. All kommunikation mellan noderna sker med fotoner, det vill säga ljus. Utvecklingen på den sidan gör HPE Labs själva.

9 juni 2016 Uppdaterad 13 januari 2021 Reporter Miguel Guerrero digit

Rekommenderad läsning

Dator På Skrivbord Med Massa Postitlappar

Ny look i Outlook

4 mar 2021 digit

Outlook får ett nytt utseende som ska göra det lättare att organisera och planera. Dessutom kommer en ny automatiserad mötesbokare.

Cevt Redigerad
video
Ett samarbete med Nutanix

Hypereffektiva Cevt

22 jan 2021 digit

För att kunna arbeta med VDI:er med höga grafikkrav har Cevt investerat i ett hyperkonvergerat datacenter från Nutanix. Flexibiliteten och snabbheten uppskattas, vilket även lett till att det tidigare ljumma intresset för VDI:er har ökat.

Skyskrapor Med Spegligt Glas Sedda Från Marken

Wifi 6 på riktigt

19 nov 2020 digit

Just nu byggs Nordens högsta kontorshus i Göteborg. Skanska, som står för arbetet, har valt att satsa på wifi 6 för att hantera och segmentera nättrafiken och kunna ge tillgång till krävande applikationer till alla på byggarbetsplatsen.

Ljus Väg Som En Tunnel Mellan Träd Som Växer Över
video
Ett samarbete med IBM

IBM:s gröna framtid

21 okt 2020 digit

Bättre teknik för att fånga in koldioxid och för att smartare härma naturens sätt att omvandla kväve. Det är två av de fem stora mål som IBM sätter upp och bidra till att utveckla de kommande fem åren. Och det blir möjligt tack vare AI, kvantdatorer och det hybrida molnet. 

Paraplyer Hylte
video
ett samarbete med hpe

Hyltes hyperskydd

16 okt 2020 digit

Hylte kommun har börjat använda den hyperkonvergerade infrastrukturen HPE Simplivity. Skiftet ska bland annat leda till en ökad säkerhet, flexibilitet och effektivitet. 

Pusselbit Ska Sättas In I Helt Vitt Pussel Mot Orange Bakgrund

Så funkar Teams i Webex

13 okt 2020 digit

Med Ciscos videosystem kan man nu enkelt ansluta till Microsoft Teams-möten. Samtidigt utvecklar Cisco mötesplattformen Webex Meetings med ansiktsigenkänning.

En Knut På Ett Klätterställningsrep

Säkert nät med Cisco

7 okt 2020 säkerhet

Organisationer som inte har koll på sitt nätverk löper större risk att drabbas av cyberattacker. Nu presenterar Cisco flera lösningar som underlättar för att strukturerar och lagra information. 

Tävlingscyklister Blurrig Bild För De Cyklar Fort
Ett samarbete mellan IBM och Voister

Full fart på IBM Think

1 okt 2020 digit

Den 7 oktober anordnas IBM Think Digital Summit Nordic. På agendan finns alltifrån hur Vasaloppet ställde om sin sommarvecka till hur det går för det förarlösa AI-fartyget Mayflower. Dessutom presenterar sig Vahid Zohali, IBM Sveriges nytillträdde vd.

Ett Leksaksplan I En Uppochnedvänd Glasskål Mot Turkos Bakgrund

Resfritt med Cisconät

24 sep 2020 digit

Resfria möten kräver säkra nätverk. Cisco satsar nu 10 miljarder dollar för att synliggöra hur nätverksdatan beter sig, vilket är ett viktigt steg för att öka antalet resfria möten. Det är några av punkterna från Cisco Connect Sverige.