Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

En smartare it-nyhetssajt

Framtidsteknik från HPE i Las Vegas

En ny version av OneView, många nya plugins och hårdvara som hämtad från framtiden. Det var några av nyheterna som lockade över tiotusen personer till HPE Discover i Las Vegas.

Text Miguel Guerrero 9 juni 2016 digit

TheMachineNode_960x640.jpg

Över tiotusen personer samlades i Las Vegas I början av juni för att prata om den digitala transformationen på HPE Discover. I centrum fanns HPE OneView, manageringsverktyget för servrar, lagring och nätverk. HPE OneView 3.0 som lanserades nu kommer finnas tillgänglig runt augusti och kommer att utgöra basplattan för automatisering inom infrastruktur för HPE-servrar, nätverk och lagring. Även den automatiska felanmälan flyttar nu in till OneView vilket betyder att servrarna kommer kunna skicka felanmälan till HPE Support automatiskt.

2016-06-08 12_omskalad.jpg

Ett rack med Synergy.

En annan nyhet var HPE OneView Global Dashboard, ett sätt att knyta ihop många olika appliances som till exempel Synergy Composer, hypervisor OneView samt HC380 för lättare övervakning och managering. Global Dashboard kommer att finnas tillgänglig under mitten av sommaren.

– Det är spännande att se vilket jätteområde HPE Oneview har blivit. Många tredjepartsleverantörer är på plats och visar plugins med nya funktioner, säger Mikael Christenson, lösningsarkitekt på Atea.

Bra integrering blir bättre

Integreringen mellan HPE OneView och System Center och vCenter har fått några nya funktioner samt att OneView for vCenter kommer att levereras som en appliance vilket gör den lätt att installera. Kommer att finnas tillgänglig under mitten av sommaren.

OneView for System Center har sedan ett tag en ypperlig integration mellan OneView och System Center Operation Manager.

– Det är efterlängtat av både kunder och konsulter som numera lättare kan sätta upp integrationen och visa nyttan för kunden, säger Mikael Christenson.

TheMachineNode_960x640.jpg

En tidig och enligt HPE själva en för stor version av "The Machine Node" som ska bygga på enbart minnesteknik.

På hårdvarufronten visade HPE upp sin satsning på att utveckla en ny typ av dator som baseras på minne enbart. Tekniken kallas för memory driven computing. All kommunikation mellan noderna sker med fotoner, det vill säga ljus. Utvecklingen på den sidan gör HPE Labs själva.

Rekommenderad läsning

smedjebacken.jpg

Vägvalet

17 maj 2016 digit

Smedjebackens kommun stod vid ett vägskäl. Att förnya och bygga ut sitt datacenter på egen hand var en möjlighet, om än kostsam. Valet blev att outsourca. Här är deras erfarenheter.

Bilia04.jpg

Så löste Flash flaskhalsen för Bilia

13 maj 2016 digit

Sensommaren 2015 blev Bilias it-system segt som sirap. Det kunde ta 30 minuter att logga in och frustrationen bland de 3 000 medarbetarna växte.

Bilia11.jpg

Bilias it-avdelning säljer tjänster

13 maj 2016 digit

Bilias it-verksamhet är så kompetent att den knoppats av i ett dotterbolag som ska sälja tjänster till andra bilåterförsäljare. Även om it-avdelningen utvecklar egna service- och bokningssystem, så är driftmiljön för medarbetarna viktigast.

umea_universitet.jpg

Automatisering lyfter Umeå universitet

6 maj 2016 digit

ITS vid Umeå universitet har tillsammans med Atea skapat nya flöden för självbetjäning och automatisering med hjälp av virtuella servrar.

Highres_Atea_Uppsala.Sjh.U_DSC9092_Kristofer-Samuelsson-Photography.jpg

Säkerhet som nummer ett

24 maj 2016 digit

Läkarna och sjuksköterskorna på Akademiska sjukhuset i Uppsala märker inte om en server går ned. Med en virtualiserad lösning kopplas automatiskt andra servrar in och tar över driften.

Vägen-till-molnet-sex-steg.jpg

Vägen till molnet i sex enkla steg

23 maj 2016 digit

När leverantörerna väljer att driva utvecklingen mot molnet måste företagen hänga på. För att lyckas med införandet av en molnbaserad lösning finns det mått och steg att vidta. Det menar lösningsarkitekten Pontus Abrahamsson som dagligen hjälper företag att ta sin verksamhet till molnet.

Helsingborg_960x640.jpg

Helsingborgs stadsnät: Vad hände sedan?

22 jun 2016 digit

Ett par år har gått sedan Helsingborg lanserade sitt öppna trådlösa stadsnät för allmänheten och staden har fått mycket uppmärksamhet, även internationellt, för sin modell. På it-avdelningen är man nöjd med starten.

AdobeStock_64180529_Node960_640.jpg

Systemintegratörer får nyckelroll i molnet

2 aug 2016 digit

Hybrida, publika och privata moln blandas med gamla system och i virrvarret kan det vara svårt att navigera rätt. Där får systemintegratörerna en allt viktigare roll.

akademiska hus 960640.jpg
video

Säkerhet och virtualisering hos Akademiska hus

13 sep 2017 digit

För Per Brantsing Karlsson, it-chef på Akademiska hus, handlar utmaningarna framöver om att modernisera, bli mer molnbaserade samt ännu mer säkerhetsfokuserade.