Framtidsteknik från HPE i Las Vegas

TheMachineNode_960x640.jpg

En ny version av OneView, många nya plugins och hårdvara som hämtad från framtiden. Det var några av nyheterna som lockade över tiotusen personer till HPE Discover i Las Vegas.

Över tiotusen personer samlades i Las Vegas I början av juni för att prata om den digitala transformationen på HPE Discover. I centrum fanns HPE OneView, manageringsverktyget för servrar, lagring och nätverk. HPE OneView 3.0 som lanserades nu kommer finnas tillgänglig runt augusti och kommer att utgöra basplattan för automatisering inom infrastruktur för HPE-servrar, nätverk och lagring. Även den automatiska felanmälan flyttar nu in till OneView vilket betyder att servrarna kommer kunna skicka felanmälan till HPE Support automatiskt.

2016-06-08 12_omskalad.jpg

Ett rack med Synergy.

En annan nyhet var HPE OneView Global Dashboard, ett sätt att knyta ihop många olika appliances som till exempel Synergy Composer, hypervisor OneView samt HC380 för lättare övervakning och managering. Global Dashboard kommer att finnas tillgänglig under mitten av sommaren.

– Det är spännande att se vilket jätteområde HPE Oneview har blivit. Många tredjepartsleverantörer är på plats och visar plugins med nya funktioner, säger Mikael Christenson, lösningsarkitekt på Atea.

Bra integrering blir bättre

Integreringen mellan HPE OneView och System Center och vCenter har fått några nya funktioner samt att OneView for vCenter kommer att levereras som en appliance vilket gör den lätt att installera. Kommer att finnas tillgänglig under mitten av sommaren.

OneView for System Center har sedan ett tag en ypperlig integration mellan OneView och System Center Operation Manager.

– Det är efterlängtat av både kunder och konsulter som numera lättare kan sätta upp integrationen och visa nyttan för kunden, säger Mikael Christenson.

TheMachineNode_960x640.jpg

En tidig och enligt HPE själva en för stor version av "The Machine Node" som ska bygga på enbart minnesteknik.

På hårdvarufronten visade HPE upp sin satsning på att utveckla en ny typ av dator som baseras på minne enbart. Tekniken kallas för memory driven computing. All kommunikation mellan noderna sker med fotoner, det vill säga ljus. Utvecklingen på den sidan gör HPE Labs själva.

9 juni 2016Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Miguel Guerrerodigit

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

Rekommenderad läsning

Stäng