Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

En smartare it-nyhetssajt

Sveriges nya digitala röst

Voister är en ny satsning som ska göra smarta och relevanta nyheter från it-branschen tillgänglig för alla som vill hänga med i utvecklingen. Bakom satsningen står it-företaget Atea.

Text Miguel Guerrero 23 maj 2016 voister

Voister-Vinjett-RGB-Svart-900px.png

Nu lanseras Sveriges nyaste it-sajt Voister och bakom satsningen står inget traditionellt mediehus utan it-företaget Atea. Magnus Sallbring, HR- och marknadsdirektör på Atea förklarar den för it-branschen annorlunda och djärva satsningen:

– Medielandskapet håller på att förändras och de traditionella medierna får det allt tuffare. Det gör att klickhysterin blir ännu värre och formuleringarna ännu yvigare vilket leder till en förtroendekris. Samtidigt ökar förtroendet för kommersiella avsändare. Om jag vill springa milen under 40 minuter går jag hellre in på adidas.se än Kvällspostens löparskola eftersom jag har förtroende för Adidas sakkunskap. Att de försöker sälja på mig skor är jag vuxen nog att kunna förhålla mig till.

Ingen säljkanal

Voister kommer inte att vara en säljkanal för Atea, betonar Magnus Sallbring. Istället vill han likna det vid en del av det naturliga ekosystemet som Atea är en viktig del av.

– Vi har valt att satsa lokalt när andra valt att rationalisera bort kontor. Det gör att vi har ett genuint förtroende hos kunderna. Jag brukar likna Atea vid det stora torget mitt i stan där alla verksamheter möts. Kunderna kommer dit för att titta på lösningar och alla it-bolag som vill växa vill självklart vara på plats. Voister är den del av torget vi upplåter som en digital mötesplats där våra läsare kan ta del av hur andra har tänkt rörande digitaliseringen, hur de upplever utmaningarna med säkerhetshoten, hur de upplever samverkanslösningarna. It-företagen kan på ett otvunget sätt berätta om sin verksamhet med sänkt gard utan att vara rädda för scoopjägare.

Förhandsintresset har varit stort, inte minst hos den primära målgruppen som är it-beslutsfattare inom all tänkbar verksamhet.

– Jag tror inte att det stannar där. Idag är det många utanför it-avdelningarna som har behov av att förkovra sig i våra ämnen som också kommer att ha stor nytta och glädje av sajten. Jag vill redan nu passa på att uppmana alla därute att dela med sig av era bästa historier och erfarenheter, säger Magnus Sallbring.

Voister kommer förutom artiklar även att publicera mycket rörligt material,och man har byggt en studio på plats i Kista.

– Vi kommer även att ta ut studion i landet, till exempel på Atea Bootcamp, men jag skulle också gärna se att den följer med till Barcelona på Gartners event där vi kan intervjua svenska CIO:er på plats om deras intryck.

Läs mer om ämnet:

Rekommenderad läsning

lansering_scen.jpg

Lansering av Voister

25 maj 2016 atea bootcamp

Magnus Sallbring, HR- och marknadsdirektör inviger årets Atea Bootcamp och lanserar vår nyhetssajt Voister.

women it .jpg

Allt fler kvinnor söker sig till it-branschen

8 sep 2016 ledarskap

Andelen antagna kvinnor på it- och datautbildningarna på KTH i Stockholm ökar. Anledningen tros vara riktade satsningar.
– Vi ser en positiv utveckling på skolan med fler och fler tjejer men det går fortfarande för sakta, säger rektor Peter Gudmundsson.

voister_nyår1.jpg

Voister summerar och ser framåt

30 dec 2016 digit

Voister föddes i idén att vi är starkare tillsammans, att delad kunskap gör större nytta och att vi kan lära av varandra.

Per Samuelsson 960x640.jpg

Per Samuelsson ny vd för Cisco Sverige

6 feb 2017 digit

Per Samuelsson har idag utsetts till ny General Manager för Cisco i Sverige. Närmast kommer han från en roll som sverigechef för offentlig sektor på Cisco.

VoisterNyhetsbrevpuff.jpg

Följ oss i sociala medier

14 feb 2017 voister

Vill du ligga i framkant när det gäller Sveriges digitalisering? Följ Voister även utanför sajten. Så här gör du för att hänga med.

VoisterAnnonsJournalist-960x640.jpg

Är du Voisters nästa stjärna?

29 maj 2017 digit

Vill du vara en del av Sveriges mest spännande it-sajt? Nu söker vi en journalist som vill vara med om att ta Voister till nya höjder. 

Katarina Gospic.jpg
video

Katarina Gospic: "Använd tekniken med intention"

7 jun 2017 ledarskap

Hjärnforskaren och entreprenören Katarina Gospic tycker att mobilfria möten är bra, att företag borde börja se över hur de använder sin teknik och ger sin syn på hur hjärnforskningen kommer förändras framöver.

lindaliukas_960x640_SV.jpg

Eldsjälarna driver utvecklingen

13 jun 2017 ledarskap

”Jorden kan du inte göra om. Stilla din häftiga själ. Endast en sak kan du göra, en annan människa väl,” skrev poeten Stig Dagerman. Han kunde skrivit om digitaliseringens eldsjälar, människorna som med empati och teknik gör livet bättre för andra.