Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

En smartare it-nyhetssajt

Recap av årets svenska it-toppmöte

Missade du Atea Bootcamp i år? Oroa dig inte. Här kommer en summering innehållandes lite av det bästa från årets fullsatta event på Hotel Tylösand.

Text Fredrik Adolfsson Foto Jonas Borg 30 maj 2016 ledarskap

kalle_hultenheim.jpg

Hultenheim menar att det gäller att inte tänka på digitaliseringen som enbart en uppgradering av befintliga system.

Bootcamp inleddes onsdagen den 25:e maj och först ut var som vanligt Carl-Johan Hultenheim, vd på Atea, med sin keynote. Den röda tråden i hans tal var att digitaliseringståget går nu. 
 Alla måste kliva på tåget för det åker nu. För vissa innebär det att kliva på det planerade tåget, för andra gäller det att hoppa på i farten. Några kommer att kliva på fel tåg också, men det kan ändå bli rätt. Vår uppgift handlar om att skapa rätt förutsättningar för att göra resan så bra som möjligt, säger Carl-Johan Hultenheim.

Efter Hultenheim var det dags för HP Labs Andrew Bolwell. Han pratade om megatrenderna som radikalt förändrar spelreglerna för digitaliseringen. Dessa är, enligt Bolwell: den snabba urbaniseringen, den åldrande befolkningen, hyperglobaliseringen och den accelererande innovationen.
 För att ens försöka förstå framtiden måste man inse att dessa kan hjälpa att reda ut vägen, säger han.

Några timmar efter Bolwell - när onsdagen började gå mot kväll - var det dags för Maria Strømme, professor i nanoteknologi. Även hon pratade delvis om den åldrande världsbefolkningen.
 Färre ska försörja fler. Nanoteknik tillsammans med bioteknik gör det möjligt att förnya höftleder, muskler, senor och nervtrådar. Forskare har i tester på människor redan visat att det är möjligt att behandla cancertumörer genom att injicera bollformade guldnanoskal i blodet. Skalen hopar sig där tumörerna finns och läkaren kan med laserljus bränna bort tumören. Skalen kan även fyllas med starka cellgifter för en träffsäker behandling.

Kväll blev till natt, onsdag till torsdag, och det var dags för EICC:s Deborah Albers att inta stora scenen tillsammans med Ateas HR- och marknadsdirektör Magnus Sallbring. Atea har nyligen som första it-infrastrukturbolag i Europa anslutit sig till EICC:s arbete för en mer hållbar leverantörskedja.
 I och med att fler och fler företag gått med under de senaste åren har vi större insyn i hela kedjan.  Det ser bättre ut men det finns fortfarande plats för utveckling.

Innan det var dags för långbord och galej på torsdagskvällen fanns det ännu tid för TV4:s politiske kommentator Marcus Oscarsson att äntra scenen. Han pratade om sin uppväxt på landet, Trump, Brexit och självklart en hel del inrikespolitik. Han delade också med sig av en analys inför valet 2018.
 Jag tror att det är i stort sett 50/50 vilka som vinner valet 2018. Jag tror också att Fi kommer in i riksdagen vilket kommer innebära väldigt roliga debatter mellan Jimmie Åkesson och Gudrun Schyman. Det ser jag redan framemot.

Atea Bootcamp invigs

Peptalk med Cisco och Microsoft

Peptalk med EMC och VMware

Talkshow med gäster

Atea ansluter sig till EICC

Rekommenderad läsning

strömme.JPG

Maria Strømme om nanoteknik

2 maj 2016 ledarskap

Professor i nanoteknologi, Maria Strømme, pratar om hur nanotekniken kommer att påverka framtidens samhälle.

bollwell.jpg

HP Labs Bolwell talade inför storpublik

25 maj 2016 ledarskap

Andrew Bolwell från HP Labs pratade inför fullt hus under onsdagseftermiddagens sommarvärme om hur ny teknik skapar nya förutsättningar för förändringar och framsteg.

hultenheim.JPG

"Bäst var att diskussionerna kom igång direkt"

8 jun 2016 ledarskap

Carl-Johan Hultenheim, vd, Atea, och Elisabeth Nore, PR-och kommunikationsansvarig, Atea, summerar Atea Bootcamp 2016. Värt att nämna var bland annat deltagardiskussionerna samt Marcus Oscarssons och Maria Strømmes föreläsningar.

KalleH_960x640.jpg

”De digitala ekosystemen måste mogna”

31 maj 2017 ledarskap

Det räcker inte längre med att muta in sitt eget territorium i det nya it-landskapet. De digitala ekosystemen kräver en helt ny öppenhet, men också en större helhetsförståelse. Det menar Kalle Hultenheim, vd Atea Sverige.

calle bootcamp snip.JPG
video

Kalle Hultenheim summerar Bootcamp

9 jun 2017 ledarskap

Deltagarna, Ebba Grön och användarna i fokus. Kalle Hultenheim, vd Atea Sverige, summerar årets Bootcamp och lyfter höjdpunkter och det oväntade.

bergdahl bolwell.JPG

IoT är lösningen för trångbodda

2 jun 2016 digit

I nästa våg av Internet of things kommer vardagen för många av oss att underlättas. Andrew Bolwell från HP Labs och Stefan Bergdahl från HP Sverige ger konkreta exempel.

kalle_hultenheim.jpg

”Alla måste på digitaliseringståget!”

25 maj 2016 Digitalt ledarskap

Digitaliseringståget går nu och det gäller att hoppa på. För vissa blir det i farten, för andra en avvägning av vilket tåg man ska gå på, men att stanna på perrongen är inte alternativ. Det var temat för Carl-Johan Hultenheims, vd för Atea, keynote som inledde årets bootcamp i Tylösand.

DSC_0934.jpg

Megatrender formar framtiden

19 sep 2016 ledarskap

Din armbandsklocka beställer medicin, dina kläder förändrar egenskaper efter vädret och du får gitarrlektioner av ett hologram som ser ut som din favoritartist. Genom att analysera de stora trenderna kan vi se framtiden, menar Andrew Bolwell, Chief Disruptor på HP.

kalle-hultenheim-960640.jpg

Segla rätt för din verksamhet

30 maj 2018 ledarskap

I den digitala transformationen kan man inte härma andra utan man måste gå sin egen väg och våga att misslyckas. Det var några av ledorden under den inledande keynoten med Kalle Hultenheim och Peter Falk på årets Atea Bootcamp.