Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Nytt ramverk för datalagring

Nytt-ramverk-för-datalagring.jpg

Privacy Shield är ämnat att åtgärda de problem som gjorde att dess föregångare Safe-Harbor ogiltigförklarades av EU-domstolen.

Det gamla ramverket för datalagring, Safe-Harbor, ogiltigförklarades, upplöstes och ersattes tidigare i år av ett nytt ramverk: Privacy Shield. Vad är de stora skillnaderna och vad innebär Privacy Shield?

Läs hela blogginlägget här.

20 maj 2016 Uppdaterad 24 maj 2016 Reporter Gustav Rydmark Säkerhet

Läs mer om ämnet:

Rekommenderad läsning

Pappersbruk Nordic Paper

Datadrivet och säkert på Nordic Paper

7 jun 2021 digit

Sedan Nordic Paper börsnoterades i oktober har fokuset på säkerheten intensifierats och nu arbetar bolaget med en riskmatris och regelbundna internkontroller. Dessutom har pandemin lett till nya digitala lösningar och smartare arbetssätt.

Bitcoin, Kryptovalutor, Hackare, En Trasig Bitcoin På En Rysk Flagga

Hackarna som vill knäcka kryptovalutorna

4 jun 2021 digit

Ryskspråkiga hackarforum har utlyst tävlingar om vem som kan komma på sätt att stjäla information om hur kryptovaluta skapas. Experter menar att det blir allt viktigare att hålla koll på dessa brottsliga marknadsplatser.
Karlskrona, Schrems Ii, Moln, Drönarbild Över Karlskronas Hamn

Molnresa med Schrems II-förhinder för Karlskrona

2 jun 2021 säkerhet

Karlskrona var på väg att ta steget ut i Microsoft 365 men när Schrems II-domen kom i somras valde kommunen att avvakta flytten och lägga mer tid på en omfattande genomgång av informationssäkerheten. 

Schrems Åtgärder Mot Cookies

Schrems tar upp cookie-kampen

1 jun 2021 säkerhet

Integritetsaktivisterna i Noyb anser att internet överfyllts av företag som kör tvivelaktiga metoder för att få folk att acceptera cookies. Gruppen har skickat in klagomål till hundratals företag som nu har en månad på sig att tydliggöra sina kakor, annars kommer de anmälas för brott mot GDPR.

Skola Hemifrån Reading Progress

Teams lär elever att läsa

17 maj 2021 digit

Microsofts nya verktyg Reading Progress ska hjälpa skolelever att förbättra sina läsfärdigheter. Elever spelar in sig själva när de läser och läraren kan bland annat bedöma noggrannhet, uttal och antal ord per minut.

Appspårning Ios Iphone

IOS-spårning nekas av 96 procent

12 maj 2021 säkerhet

Hela 96 procent av amerikanerna och 88 procent globalt säger nej till appspårning, efter uppdateringen till IOS 14.5. De höga siffrorna kan ses som ett hårt slag mot bland annat Facebook. 

Digitala Nationella Prov Schremsii

Schrems II försenar DNP ytterligare

5 maj 2021 digit

Schrems II-domen försenar införandet av digitala nationella prov i upp till 2,5 år. Anledningen är att proven måste hantera personuppgifter i enlighet med EU:s dataskyddsförordning GDPR, men Skolverkets leverantör har sin provplattform i Storbritannien. 

Vgr Covid19

VGR säkrar på distans

23 apr 2021 säkerhet

För att säkra distansarbetare under pandemin använder Västragötalandsregionen en ny VPN-tjänst och en multifaktor-lösning. Andra viktiga pusselbitar är molnet, krypterade hårddiskar och en SIEM-plattform som loggar vad användare utsätts för. 

Fotbollslandslaget960640

Rysk attack mot Sverige

14 apr 2021 säkerhet

Säpo misstänker grovt dataintrång från ryska underrättelsetjänsten GRU mot Riksidrottsförbundet i Sverige. Men åklagaren har beslutat att lägga ned förundersökningen eftersom det inte finns förutsättningar för lagföring utomlands och utlämning till Sverige saknas.