Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

En smartare it-nyhetssajt

Hur skapar man nytta av Digital Signage?

digital signage sofia bjureblad

Innan man väljer att använda sig av digital skyltning ska man tänka över vad ens företag saknar samt vad man vill få ut av skyltningen, menar Larsson och Bjueblad.

Sofia Larsson och Magnus Bjureblad från Atea föreläste på Atea Bootcamp om fördelarna med digital skyltning. 
– Digital Signage är världens bästa kommunikationsverktyg, säger Sofia Larsson.

Digital Signage är ett allt mer populärt verktyg för diverse företag, men hur får man egentligen ut informationen på rätt sätt? Många uppdaterar inte tillräckligt ofta och har dålig support. Det finns, enligt Larsson och Bjureblad, tre faktorer för framgång. De är förändring och rörelse, lokal anpassning och enkel hantering.
– Det allra viktigaste är förändring, att man uppdaterar sin information. Gör man inte det kan man lika gärna använda roll-ups eller planscher. Den lokala anpassningen är också viktig, att man på företagen har relevant information för målgruppen, säger Magnus Bjureblad.

Hur man bygger innehållet är också viktigt, frågeställningar man ska grunda över då är: Vem är mottagaren och vad är syftet och målet? Man kan också fråga mottagaren vad den vill se, på så sätt får man dem oftare att titta, enligt Magnus Bjureblad.
– Då kan man lägga in informationen de vill ha plus använda det man själv vill få ut. Då tittar de mer. Allt handlar om att informera, inspirera och påverka.

Tänka interaktivt är på frammarsch. Till exempel har Bubbleroom och McDonald's anpassade skärmar beroende på väder och målgrupp.
– Om McDonald's ser att en pensionärsbuss är på väg in så gör de i större utsträckning reklam för kaffe och bulle än annars. Bubbleroom gör reklam för stövlar vid regnväder men sommarkläder när det är fint väder ute, säger Sofia Larsson, och fortsätter:
– Egentligen handlar allt om en själv. Det finns inga gränser på vad man kan göra med Digital Signage, jag tycker det är världens bästa kommunikationsverktyg.

25 maj 2016 Uppdaterad 29 maj 2017 Reporter fredrik adolfsson digit Foto atea

Rekommenderad läsning

Karolinska

Corona förändrade Karolinska

15 jun 2020 digit

När covid-19 kom till Sverige förändrades verkligheten för medarbetarna på Karolinska Universitetssjukhuset. Plötsligt krävdes ett stort antal virtuella mötesrum och it-avdelningen jobbade sju dagar i veckan för att hinna leverera. Pandemin har också gjort läkare och annan vårdpersonal mer mottaglig för ny teknik.

Pris Miljö Uppsala
video

Sverigebäst på miljö

15 maj 2020 digit

Världsnaturfonden WWF har utsett Uppsala till Sveriges bästa klimatstad 2020. I konkurrens med de andra finalisterna Växjö och Helsingborg vinner Uppsala bland annat för målen att bli fossilfria 2030 och klimatpositiva 2050.

netapp-AI960640.jpg
video
Ett samarbete mellan NetApp och Voister

Snabb AI-träning med NetApp

17 dec 2018 digit

NetApp och Nvidia skapar tillsammans ONTAP AI, en plattform som möjliggör snabbare träning av AI-modeller. Plattformen väntas få stor nytta för alla AI-intresserade aktörer, bland annat inom hälso- och sjukvård och i finansbranschen. 

kvinna öppnar kyl i mörkt kök och har en förvånad min.jpg
video

På e-handelns läppar

19 nov 2018 digit

Idag räcker det inte med ett snyggt gränssnitt på sajten. Inom kort är klockan, bilen och kylen enheter där alltmer handel kommer att äga rum. Därför måste vi vänja oss vid att erbjuda unified commerce.

dalahast-vid-hovran-i-hedemora.jpg

Inget stoppar Hedemora

12 okt 2018 digit

Det finns många utmaningar för en mindre kommun som vill driva en framsynt digitalisering. Med hjälp av goda grannar och ett stort engagemang har Hedemora lagt en stark grund för smarta lösningar.

brevlådor på rad på en röd stuga2.jpg

Sätt gränser för licenser

10 okt 2018 digit

Postnord arbetar aktivt med Software Asset Management, inte minst eftersom det finns mycket pengar att spara om det sköts på rätt sätt. 

ikea-960640.jpg

Så lyckas Ikea digitalt

5 okt 2018 digit

När Ikea ville bli snabbare på att anamma ny teknik så började bolaget arbeta efter Design Thinking och Lean Startup. De två arbetssättet plus ett ständigt mobilförst-tänk har varit lyckosamma drag för möbeljätten.

 

elefant utan fågel på huvudet.jpg
video

5 kommuner bättre än en

14 sep 2018 digit

I Uppland har fem kommuner gått samman för att förenkla digitaliseringsutmaningarna med målet att tillsammans bli utsedda till årets it-kommun år 2023. Bland annat hoppas de kunna ha gemensamma löne- och ekonomisystem och att dela på licenser.

kiruna.jpg
video

En nyttig flytt

10 sep 2018 digit

Kiruna kommun flyttar drygt 30 procent av stadskärnan. Det är ett omfattande arbete som ger möjlighet att börja om med den senaste tekniken. Landskrona kommun följer arbetet med intresse för att dra lärdom till sin verksamhet.