Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Nominerad till
Publishingpriset 2017

En smartare it-nyhetssajt

Nominerad till
Publishingpriset 2017

HP Labs Bolwell talade inför storpublik

Andrew Bolwell från HP Labs pratade inför fullt hus under onsdagseftermiddagens sommarvärme om hur ny teknik skapar nya förutsättningar för förändringar och framsteg.

Text Fredrik Adolfsson 25 maj 2016 ledarskap

bollwell.jpg

Nu är tiden för förändring, menar Andrew Bolwell.

Bolwell föreläste om trenderna som radikalt förändrar spelreglerna för digitaliseringen, de så kallade megatrenderna. De är, enligt Bolwell: den enormt snabba urbaniseringen, den åldrande befolkningen, hyperglobaliseringen och den accelererande innovationen. För att ens försöka förstå framtiden måste man inse att dessa kan hjälpa att reda ut vägen. Fler städer kommer att bli allt större och därmed “tvingas” bli allt smartare.
 Till exempel The Yo! Home är ett hem som transformeras och skapar funktionerna av fem rum i utrymmet av ett. När jag har gäster formeras det på ett rätt, när jag är själv hemma på ett annat. Sådant kommer bli allt vanligare.

Han pratade också om framtiden för att lösa den kommande åldrande befolkningen, vi människor lever längre och föder mindre barn.
 GiraffPlus är en robot som nu testas inom EU. Kombinerat med sensorer i hemmet hjälper den de äldre att kunna stanna inne utan mänsklig hjälp.

Med den accelererande innovationen syftar Bolwell på hypermobilitet, Internet of All Things, smarta maskiner och 3D-transformationen.
 Exempelvis kommer familjen i framtiden kunna se när mamma eller pappa kommer hem, det är trafikstockningar och hen är 15 minuter sen, ja då stängs ugnen av ett slag. Det är Internet of All things det.

Han avslutade med ett antal mantran:
– Digitaliseringen hjälper oss att kunna spendera mer tid med personerna vi älskar, samt att ge oss ett bättre liv. Du måste tro på att du kan förändra världen och försöka föreställa dig din framtid. Nu är tiden för förändring.

Rekommenderad läsning

Megatrender formar framtiden

19 sep 2016 ledarskap

DSC_0934.jpg DSC_0934.jpg DSC_0934.jpg

Din armbandsklocka beställer medicin, dina kläder förändrar egenskaper efter vädret och du får gitarrlektioner av ett hologram som ser ut som din favoritartist. Genom att analysera de stora trenderna kan vi se framtiden, menar Andrew Bolwell, Chief Disruptor på HP.

Så blir it-avdelningen mer framgångsrik

13 jun 2016 ledarskap

CatrinDitz_960x640.jpg CatrinDitz_960x640.jpg CatrinDitz_960x640.jpg

Samla ihop it-organisationen och se till att driften outsourcas. Det var förutsättningarna när Catrin Ditz tillträdde som CIO för Uppsala kommun, men de skulle snart förändras. Så här tacklade hon den nya situationen och lyckades få it-avdelningen och verksamheten att dra åt samma håll. 

Frank Anderssons nya affärsprojekt

17 jun 2016 ledarskap

Frank2_960x640.jpg Frank2_960x640.jpg Frank2_960x640.jpg

Frank Andersson gillar att jobba under press och att skapa affärer. Under Atea Bootcamp talade Frank bland annat om sina nya, egenutvecklade casinospel.

IoT är lösningen för trångbodda

2 jun 2016 digit

bergdahl bolwell.JPG bergdahl bolwell.JPG bergdahl bolwell.JPG

I nästa våg av Internet of things kommer vardagen för många av oss att underlättas. Andrew Bolwell från HP Labs och Stefan Bergdahl från HP Sverige ger konkreta exempel.

Recap av årets svenska it-toppmöte

30 maj 2016 ledarskap

Sallbring.jpg Sallbring.jpg Sallbring.jpg

Missade du Atea Bootcamp i år? Oroa dig inte. Här kommer en summering innehållandes lite av det bästa från årets fullsatta event på Hotel Tylösand.

Maria Strømme om nanoteknik

2 maj 2016 ledarskap

strömme.JPG strömme.JPG strömme.JPG

Professor i nanoteknologi, Maria Strømme, pratar om hur nanotekniken kommer att påverka framtidens samhälle.

Allt fler har en plan för sin digitalisering

20 maj 2016 ledarskap

lotta-ungerth.jpg lotta-ungerth.jpg lotta-ungerth.jpg

Det är fantastiskt att fler än hälften, 54 procent, av de it-proffs som besökte Atea IT-arena i höstas, har en plan för hur de ska digitalisera sin verksamhet. Det anser Charlotta Ungerth, CIO på Atea, när hon kommenterar undersökningen där 2 700 deltagare svarade.

”Alla måste på digitaliseringståget!”

25 maj 2016 Digitalt ledarskap

kalle_hultenheim.jpg kalle_hultenheim.jpg kalle_hultenheim.jpg

Digitaliseringståget går nu och det gäller att hoppa på. För vissa blir det i farten, för andra en avvägning av vilket tåg man ska gå på, men att stanna på perrongen är inte alternativ. Det var temat för Carl-Johan Hultenheims, vd för Atea, keynote som inledde årets bootcamp i Tylösand.