HP Labs Bolwell talade inför storpublik

bollwell.jpg

Nu är tiden för förändring, menar Andrew Bolwell.

Andrew Bolwell från HP Labs pratade inför fullt hus under onsdagseftermiddagens sommarvärme om hur ny teknik skapar nya förutsättningar för förändringar och framsteg.

Bolwell föreläste om trenderna som radikalt förändrar spelreglerna för digitaliseringen, de så kallade megatrenderna. De är, enligt Bolwell: den enormt snabba urbaniseringen, den åldrande befolkningen, hyperglobaliseringen och den accelererande innovationen. För att ens försöka förstå framtiden måste man inse att dessa kan hjälpa att reda ut vägen. Fler städer kommer att bli allt större och därmed “tvingas” bli allt smartare.
 Till exempel The Yo! Home är ett hem som transformeras och skapar funktionerna av fem rum i utrymmet av ett. När jag har gäster formeras det på ett rätt, när jag är själv hemma på ett annat. Sådant kommer bli allt vanligare.

Han pratade också om framtiden för att lösa den kommande åldrande befolkningen, vi människor lever längre och föder mindre barn.
 GiraffPlus är en robot som nu testas inom EU. Kombinerat med sensorer i hemmet hjälper den de äldre att kunna stanna inne utan mänsklig hjälp.

Med den accelererande innovationen syftar Bolwell på hypermobilitet, Internet of All Things, smarta maskiner och 3D-transformationen.
 Exempelvis kommer familjen i framtiden kunna se när mamma eller pappa kommer hem, det är trafikstockningar och hen är 15 minuter sen, ja då stängs ugnen av ett slag. Det är Internet of All things det.

Han avslutade med ett antal mantran:
– Digitaliseringen hjälper oss att kunna spendera mer tid med personerna vi älskar, samt att ge oss ett bättre liv. Du måste tro på att du kan förändra världen och försöka föreställa dig din framtid. Nu är tiden för förändring.

25 maj 2016Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Fredrik Adolfsson ledarskap

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

Rekommenderad läsning

Stäng