Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

En smartare it-nyhetssajt

"Är som Lego för vuxna"

Appar är ett utmärkt sätt att driva innovation och vice versa. Det är dessutom ett signum för molnmogna företag. Det menar Anders Wendt, affärsområdesrepresentant på Microsoft.

Text Miguel Guerrero Foto Atea 26 maj 2016 digit

lego.jpg

För varje dag som går växer utbudet av appar och de företag som satsar på apptillverkning är också de företag som är mognast i molnet. Att lägga sin utveckling i molnet kräver nämligen inte stora kapitalinvesteringar vilket i sin tur gör det möjligt att för många startups att våga satsa på sina appar.

anders wendt, microsoft

Anders Wendts bästa app-tips

  • Bara börja. Var proaktiv och välj något att testa.
  • Ta fram en prototyp snabbt, helst under en månad.
  • Arbeta iterativt.

 För att fånga någons intresse måste man ha en app, och det fantastiska med molnet är att det kapar tiden för utveckling. En prototyp av en app ska inte ta längre tid än en månad att utveckla, säger Anders Wendt.

Undersökningar har visat att de företag som är mest molnmogna är de företag som har en tydlig definition av molnet och som mäter och responderar på sin verksamhet. De har i snitt 2,2 deploymentmodeller till skillnad från molnomogna företag som har en modell deployerad.

 Vi ser också att de molnmogna företagen spenderar dubbelt så mycket pengar på molnet och har dubbelt så stor budget för innovation. För att stötta digital innovation krävs mod att utmana strukturer, ett fokus på just innovation och att man hittar snabbare sätt att utveckla apparna, säger Anders Wendt.

Där kan exempelvis Azure App services vara ett hjälpmedel. Det är språkoberoende, skalar dynamiskt och går att koppla mot affärssystem.

Rekommenderad läsning

Office 365 får Scanias hjul att rulla

26 maj 2016 digit

scania bootcamp scania bootcamp scania bootcamp

De kommande åren väntar en stor utrullning av Office 365 för Scania. Inom ett par år ska alla användare ha gått från konton on-premises till molnet. Det är en stor utmaning för ett företag med över tusen service- och försäljningsställen bara i Europa.

”Vi har skapat världens första AI-superdator”

27 sep 2016 digit

nadella-sanders_web_960x640.jpg nadella-sanders_web_960x640.jpg nadella-sanders_web_960x640.jpg

Neurala nätverk och kognitiva tjänster ihop med flexibiliteten i molnet skapar helt nya möjligheter för artificiell intelligens. Nu vill Microsoft göra det möjligt för alla att dra nytta av Cortanas bakomliggande struktur.

Joacim Damgard: Disruptionen är exponentiell

13 jun 2017 ledarskap

damgard bootcamp 960640.jpg damgard bootcamp 960640.jpg damgard bootcamp 960640.jpg video

Av världens 500 största bolag härstammar bara 12 procent från deras ursprungliga verksamhet. Microsofts Sverige-vd Joacim Damgard tipsar om hur du förhåller dig till disruption och samtidigt utvecklar affären.

Automatisering lyfter Umeå universitet

6 maj 2016 digit

umea_universitet.jpg umea_universitet.jpg umea_universitet.jpg

ITS vid Umeå universitet har tillsammans med Atea skapat nya flöden för självbetjäning och automatisering med hjälp av virtuella servrar.

Vägvalet

17 maj 2016 digit

smedjebacken.jpg smedjebacken.jpg smedjebacken.jpg

Smedjebackens kommun stod vid ett vägskäl. Att förnya och bygga ut sitt datacenter på egen hand var en möjlighet, om än kostsam. Valet blev att outsourca. Här är deras erfarenheter.

Så löste Flash flaskhalsen för Bilia

13 maj 2016 digit

Bilia04.jpg Bilia04.jpg Bilia04.jpg

Sensommaren 2015 blev Bilias it-system segt som sirap. Det kunde ta 30 minuter att logga in och frustrationen bland de 3 000 medarbetarna växte.

Bilias it-avdelning säljer tjänster

13 maj 2016 digit

Bilia11.jpg Bilia11.jpg Bilia11.jpg

Bilias it-verksamhet är så kompetent att den knoppats av i ett dotterbolag som ska sälja tjänster till andra bilåterförsäljare. Även om it-avdelningen utvecklar egna service- och bokningssystem, så är driftmiljön för medarbetarna viktigast.

Därför valde riksförbundet trådlöst

24 maj 2016 digit

Riksidrottsförbundet.jpg Riksidrottsförbundet.jpg Riksidrottsförbundet.jpg

Bättre täckning, en ökad rörlighet samt att it-avdelningen slipper tänka på drift och support. Det är de främsta skälen till att Riksidrottsförbundet valde en trådlös och molnbaserad it-tjänst, säger Fredrik Larsson, it-chef på Riksidrottsförbundet.