Ett samarbete mellan Cisco och Voister
frisör-kampanj-960640.jpg

Molnbaserat nätverk som tjänst

Med lösningen Molnbaserat nätverk väljer du själv hur du vill bygga ut eller förstärka ditt nätverk. Till en fast månadskostnad tar Atea ansvar för drift, underhåll och utveckling.

Garo väljer molnet

Elinstallationsföretaget Garo växer konstant och har därför valt att investera i lösningen Molnbaserat nätverk. Läs mer här. 

Så funkar Molnbaserat nätverk

Emma Hallin, ansvarig för Molnbaserat nätverk på Atea, förklarar fördelarna med att låta Atea ta hand om ditt Meraki-nätverk.

När Atea sköter driften så kan du fokusera på ditt arbete. Du har full support hela tiden.

Atea uppdaterar och uppgraderar nätverket löpande, och skulle du vilja utöka eller förminska nätverket så sköts även det åt dig. 

Webinar om Meraki och Molnbaserat nätverk

  • Delta i ett kostnadsfritt webinar om Meraki och Molnbaserat nätverk, som är Ateas Meraki-lösning. 
  • Ställ frågor direkt till Merakis specialister.
  • Efter webinariet får du en gratis Meraki-accesspunkt att testa på ditt kontor. 
  • Datum: 3 maj klockan 9:00-9:45. 

Jag vill veta mer

Varför Molnbaserat nätverk?

Varför är det viktigt för en butik, tandläkare eller frisör att ha ett fritt trådlöst nätverk?

Nätverket är mittpunkten. Det är en viktig och avgörande del för en verksamhet som har många enheter uppkopplade, exempelvis datorer, mobiler, informationsskärmar och betalterminaler.

Även för kundens kund är det viktigt. Vi blir allt mer rörliga i våra arbeten och därmed ökar behovet av uppkoppling, så därför förväntar sig personer som rör sig i lokalerna eller sitter i väntrummen att nätverk erbjuds.

Vad innebär tjänsten Molnbaserat nätverk?

Det innebär att kunden hyr nätverksfunktioner av Atea, antingen hela infrastrukturen eller specifika utvalda delar. Sedan tar Atea för en fast månadskostnad ansvar för drift, underhåll och utveckling. Tjänsten gör att kunden kan förutse sina kostnader även när verksamheten behöver utökas. Det finns fyra paketeringar som täcker olika behov.