Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

En smartare it-nyhetssajt

Nya emojis

Ett hjärta med bandage, en könsneutral person och en emoji som andas ut. Det är några av de nya figurerna som kommer 2021.

Text Tim Leffler Foto Emojipedia 25 september 2020 digit

Emoji Med Skruvade Ögon

The Unicode Consortium som ansvarar för världens emoji-standard meddelar att det kommer en mindre uppdatering, Emoji 13.1, till det Emoji 13.0 som nu är i bruk. Troligen kommer det rullas ut mellan januari och oktober 2021.

Nytt hjärta och nya hudfärger

Nya Emojis 13.1

Alla emojis i den nya uppdateringen.

I finns bland annat nya varianter på det populära röda hjärtat. Ett med ett bandage runt sig, och ett brinnande rött hjärta. Även tre nya gula emoji-figurer ingår, bland annat med ett som döljer sig bakom moln.

Men den stora skillnaden blir bland alla de mänskliga figurerna, där det dels har tillkommit nya i form av en kvinna och en könsneutral person med skägg, dels en ordentligt utökat antal av hudfärgskombinationer på de par-emojis som finns idag.

Den stora uppdateringen av Emoji 14.0 har senarelagts till 2022 på grund av pandemin.

Källa: CNN

Senaste nytt

Sveriges 5G-vinnare

20 januari 2021

Auktionerna för de olika GHz-banden i 5G-näten är nu avslutad och det blir fyra aktörer som delar på det tilldelade utrymmet. Men fortfarande är Huaweis roll i utvecklingen av det svenska 5G-nätet oklar.

Digitala kramar

20 januari 2021

Pandemi och restriktioner gör att vi inte kan ses och kramas i samma utsträckning som tidigare. Men enligt forskning kan en digital kram ge liknande effekter som en verklig.

Bronsåldern i 3D

19 januari 2021

Nu kan du bli ägare till en bronsålderskniv och en exakt kopia av originalet som har hittats i Lugnarohögen i Laholm. Kniven är 3D-printad och är utvecklad i ett samarbetsprojekt mellan Fablab vid Högskolan i Halmstad och Laholms kommun.

Svenskt e-leg inom EU

19 januari 2021

Snart ska svenska medborgare kunna logga in hos utländska myndigheter med till exempel BankID. Detta efter att Digg lämnat in en föranmälan till EU.

Nya appar efter attacken

18 januari 2021

Efter attacken på Kapitolium i USA har de stora sociala medie-plattformarna tröttnat på hetsiga inlägg från Donald Trump och hans anhängare. Men det finns andra plattformar som välkomnar dessa.

Sekundsnabbt covidtest

18 januari 2021

Nu finns det ett test som upptäcker antikroppar mot coronaviruset på bara några sekunder. Lösningen bygger på 3D-printade guldpartiklar i nanostorlek och har tagits fram av forskare i USA.