Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

En smartare it-nyhetssajt

Nya emojis

Ett hjärta med bandage, en könsneutral person och en emoji som andas ut. Det är några av de nya figurerna som kommer 2021.

Text Tim Leffler Foto Emojipedia 25 september 2020 digit

Emoji Med Skruvade Ögon

The Unicode Consortium som ansvarar för världens emoji-standard meddelar att det kommer en mindre uppdatering, Emoji 13.1, till det Emoji 13.0 som nu är i bruk. Troligen kommer det rullas ut mellan januari och oktober 2021.

Nytt hjärta och nya hudfärger

Nya Emojis 13.1

Alla emojis i den nya uppdateringen.

I finns bland annat nya varianter på det populära röda hjärtat. Ett med ett bandage runt sig, och ett brinnande rött hjärta. Även tre nya gula emoji-figurer ingår, bland annat med ett som döljer sig bakom moln.

Men den stora skillnaden blir bland alla de mänskliga figurerna, där det dels har tillkommit nya i form av en kvinna och en könsneutral person med skägg, dels en ordentligt utökat antal av hudfärgskombinationer på de par-emojis som finns idag.

Den stora uppdateringen av Emoji 14.0 har senarelagts till 2022 på grund av pandemin.

Källa: CNN

Senaste nytt

AI läser döda språk

30 oktober 2020

En AI som kan dechiffrera utdöda språk skulle kunna öppna upp en värld av hittills okänd historia. Det är vad forskare vid MIT hoppas på.

Edge utmanar Chrome

29 oktober 2020

I ett försök att locka användare från Chrome och andra webbläsare testar Edge vertikala flikar, vilket bland annat ska göra det lättare att hantera ett stort antal flikar samtidigt.

Glasskoll på McD

29 oktober 2020

McBroken är namnet på appen som Rashiq Zahid utveckalde för att kunder ska kunna se om glassmaskinen på just deras McDonalds är trasig. Efter att appen varit live i 20 minuter i USA hade den 10 000 besökare. 

Premiär för Amazon

28 oktober 2020

Idag, den 28 oktober, slog Amazon upp dörrarna till sin svenska e-handel. Sajten har dock haft problem med det svenska språket och kritiken låter inte vänta på sig.

Nätfiske med Teams

28 oktober 2020

Upp till 50 000 Office 365-användare har blivit måltavla för en utbredd nätfiskeattack. Via mejl säger hackarna att du har missat en chatt i Microsoft Teams, men istället tar de dina inloggningsuppgifter. 

3D-printad tunga

27 oktober 2020

En 3D-printad tunga som kan fungera som försökskanin i utvecklingen av både mat och munhygien. Det är vad forskarna bakom tungan hoppas på.