Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

En smartare it-nyhetssajt

Nya emojis

Emoji Med Skruvade Ögon

Ett hjärta med bandage, en könsneutral person och en emoji som andas ut. Det är några av de nya figurerna som kommer 2021.

The Unicode Consortium som ansvarar för världens emoji-standard meddelar att det kommer en mindre uppdatering, Emoji 13.1, till det Emoji 13.0 som nu är i bruk. Troligen kommer det rullas ut mellan januari och oktober 2021.

Nytt hjärta och nya hudfärger

Nya Emojis 13.1

Alla emojis i den nya uppdateringen.

I finns bland annat nya varianter på det populära röda hjärtat. Ett med ett bandage runt sig, och ett brinnande rött hjärta. Även tre nya gula emoji-figurer ingår, bland annat med ett som döljer sig bakom moln.

Men den stora skillnaden blir bland alla de mänskliga figurerna, där det dels har tillkommit nya i form av en kvinna och en könsneutral person med skägg, dels en ordentligt utökat antal av hudfärgskombinationer på de par-emojis som finns idag.

Den stora uppdateringen av Emoji 14.0 har senarelagts till 2022 på grund av pandemin.

Källa: CNN

25 september 2020 Reporter Tim Leffler digit Foto Emojipedia

Senaste nytt

AI-protein som vaccin

9 april 2021

Nu är det möjligt att framställa nya, användbara proteiner med hjälp av AI. Det kan innebära snabbare och mer kostnadseffektiv utveckling av proteinbaserade läkemedel och vaccin. 

Bitcoin hotar Kinas miljö

8 april 2021

Idag står Kina för 75 procent av all bitcoin-produktion och den så kallade miningen kräver så mycket energi att produktionen nu hotar landets mål att vara klimatneutral 2060.

AI-musik av 27-klubben

8 april 2021

För att uppmärksamma psykisk ohälsa har organisationen Over the bridge skapat ny musik med hjälp av AI som liknar den så kallade 27-klubbens musik, det vill säga artister som valde bort livet när de var 27 år.

Fass som app

7 april 2021

Nu lanserar Fass en app för allmänheten för att användare snabbt ska kunna få koll på sina mediciner. Det går även att scanna streckkoder från förpackningar.

Varning för Insta-hack

7 april 2021

Det blir allt vanligare att småföretagare får sina Instagram-konton hackade. Trots den allmänna uppfattningen att inte betala en lösensumma, tvingas många göra det på grund av bristfällig hjälp från Facebook, som äger plattformen.

Bättre möten utan video

7 april 2021

Digitala möten fungerar bättre utan video. Att se varandra underlättar inte för att lösa problem och uppdelningen mellan deltagarna i mötet fungerar bättre utan kamera. Det visar en ny studie.