Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

En smartare it-nyhetssajt

Teams nya funktioner

I nya Teams kan du ha flera fönster uppe parallellt, dokumentera i en delad whiteboard och få ett möte transkriberat till en sökbar text. Det är några av nyheterna som kommunicerades under Ignite. 

Text Fredrik Adolfsson Foto adobestock 6 november 2019 digit

teams-personer.jpg

 I all vår utveckling av Teams är inkludering ett nyckelord. Det märks i både Whiteboard och transkriberingsverktyget Live caption, därför att i våra möten ska alla, runt om i världen, kunna förstå varandra, säger James Skay, Senior Product Marketing Manager, Microsoft Teams. 

Under den inledande keynoten, på Microsoft Ignite i Orlando, talade Satya Nadella om vidareutvecklingen av Teams, vilket är det snabbast växande Microsoft-verktyget just nu. En ny funktion är att man som användare kan ha flera fönster uppe samtidigt, exempelvis en chatt och ett möte bredvid varandra. Multipla fönster ska bli tillgängligt i början av 2020. En annan nyhet är en whiteboard, som alla i ett möte har tillgång till, och som blir tillgänglig direkt. 

Sök i transkriberad text

En tredje funktion är Live captions som ska göra möten mer inkluderande. Med Live captions transkriberas allt vad som sägs under mötet i nedre bildkant. Har du Cloud Recorder igång kan du spela in mötet så att alla senare kan ta del av det, och om du öppnar videotjänsten Stream kan du i efterhand söka i den transkriberade texten ifall du letar efter en viss del av mötet. Funktionen kommer att lanseras på engelska i år och redan nu finns planer för fler språk. 

Vi ser Teams som navet för ett mötes livscykel, det vill säga en plats där du kommunicerar före, under och efter möten.

– Teams ska vara en plats där man kan chatta, samarbeta och samla och dela filer på. Vi ser Teams som navet för ett mötes livscykel, det vill säga en plats där du kommunicerar före, under och efter möten och som gör ditt arbetsliv och dina möten mer effektiva. 

Enligt James Skay kommer Teams också att spela en stor roll i det flexibla arbetslivet. Han hänvisar till en ny undersökning som visar att tre fjärdedelar av alla yrkesverksamma tidvis kommer att jobba på distans. Det tillsammans med att det idag ofta finns olika arbetssätt för olika generationer bäddar för Teams. 

– Arbetssättet mellan en millennial och en person som har jobbat länge kan vara väldigt stor. De förstnämnda kanske inte gillar att svara i telefon, medan de sistnämnda nästan bara vill ringa, och då är Teams ett bra verktyg som passar alla. 

Skype vs Teams

james-skay.jpg

James Skay, Senior Product Marketing Manager, Microsoft Teams.

Många organisationer använder i dagsläget både Skype och Teams, vilket ibland kan skapa en viss förvirring. Därför kan man undra om det en framtid för Skype.

– Jag har arbetat i nästan två år med övergången från Skype for Business Online till Teams, och den förstnämnda kommer sluta att existera vid halvårsskiftet 2021. Däremot kommer Skype for Business Server att finnas kvar som en on premise-server. 

Slutligen, är er vision att användare ska sluta mejla och bara använda Teams?

– Personer ser två saker som sin identitet, nämligen sin mejl och sitt telefonnummer. Vi kan nu chatta i Teams med personer utanför den egna organisationen, men man kommer inte nödvändigtvis vilja använda Teams för att boka ett flyg eller ta emot bekräftelser som är viktiga att spara.

– Så mejl kommer absolut att fortsätta vara vanligt för ärenden som sker utanför din organisation. En ny funktion som har kommunicerats under Ignite är också att man kan ta ett mejl i Outlook och skicka över det till valfri kanal i Teams och vice versa. Så jag tror på en fortsatt existens och respektfull vänskap mellan Outlook och Teams.

Rekommenderad läsning

En Meditationshand

Jobba smart i Teams

29 sep 2020 digit

Under pandemin har Microsoft Teams varit en bidragande orsak till att många har kunnat arbeta och ha möten hemma. Nu presenterar Microsoft nya integrationer i Teams, både för smartare möten och för att försöka ge medarbetaren bättre förutsättningar att hantera sin vardag i det nya arbetslivet.

En Gifraffs Huvud Sticker Upp Bland Molnen

Nyheter i Azure

4 nov 2020 digit

Microsoft Azure växer och nu är det möjligt att via en utvecklad version av Arc, få tillgång till molntjänstens alla smarta och säkra funktioner, oavsett var de finns. Samtidigt förenklar Microsoft för de som vill bygga tjänster i containrar med Github eller lösningar i Appservices.

Tre Mute Ikoner

Hindra mute i Teams

12 nov 2020 digit

Motverka mute, ny offline-funktion och nya Teams-mallar. Microsoft Teams får ständigt nya uppdateringar i takt med att fler och fler användare ansluter sig till tjänsten.

tre kirurger opererar2.jpg
video

Skalbarhet i Region Kronoberg

10 dec 2019 digit

It-stöd som underlättar och skapar mer tid för verksamheten är drömmen för många regioner. Under Microsoft Ignite var Mikael Ahlgrimm på plats för att titta på nyheter som kan driva utvecklingen enkelt och säkert i Region Kronoberg. 

stack-med-stenar-960640.jpg

Flexiblare Azure Stack

27 sep 2018 digit

Azure Stack är inte längre statiskt. Snart kan man investera smått för att sedan öka i kapaciteten, om ett sådant behov skulle dyka upp. Samtidigt ökar Microsoft antalet servrar till maximalt 16 stycken.

minecraft-satya.jpg

Nyheter från Ignite

4 nov 2019 digit

Lagra data via glas, integrerad AI i ditt Microsoft 365 och möjligheten att använda Azures tjänster även i andra molnmiljöer, var några av nyheterna under Satya Nadellas keynote på Microsoft Ignite.

edge-ny-logga.jpg

Nya Edge och Bing

5 nov 2019 digit

Under Ignite 2019 i Orlando kommunicerade Microsoft att webbläsaren Edge ska uppgraderas med både nytt utseende och nya smarta funktioner. Redan nu finns den att ladda ned på prov och i januari sker releasen.  

foto-microsoft-satya-nadell-960640.jpg

Framtiden är Tech intensity

25 sep 2018 digit

När Satya Nadella inleder Microsoft Ignite så ligger fokus på den nya strategin Tech intensity, där han lyfter H&M som ett lyckat exempel. Enligt Satya är säkerhet, förtroende och samarbete framtiden, något som han också visade genom att tillsammans med Adobe och SAP lansera Open Data Initiative. 

två händer plockar grönsaker i en affär.jpg
video
ett samarbete mellan microsoft och voister

Ica behöver bara Teams

23 aug 2019 digit

Ica jobbar intensivt för att utveckla goda kundrelationer och möjligheter för kunder att handla via nätet. En stor hjälp i arbetet har varit övergången till Teams.