Lärande i Sverige nomineras

skola-960640.jpg

Friskoleföretaget Lärande i Sverige har nominerats till Guldtrappan för sitt digitaliseringsarbete. Priset delas ut till skolhuvudmän som är framträdande inom digitalisering.

 Jag känner en stor stolthet till nomineringen och jag tror att nyckeln är att vi arbetar så tätt ihop med både it och pedagogik i vår strategi, säger Ole Lidegran, CIO på friskolekoncernen Lärande i Sverige, med 4 000 elever.

I nästa steg kommer Lärande och fem andra kandidater bjudas in till en gemensam sammankomst. Efter det tar juryn beslut om vilka som får ta emot årets utmärkelse.

Jag tror att nyckeln är att vi arbetar så tätt ihop med både it och pedagogik.

– Vi arbetar med digitalisering utifrån ett elevcentrerat perspektiv. Insikter och kloka tankar från elever, vårdnadshavare, pedagoger och övrig personal hjälper oss att hitta utvecklingsområden där tekniken kan agera stödjande och stöttande.

Ett exempel som friskolekoncernen Lärande i Sverige genomför handlar om ansiktsigenkänning med hjälp av en AI-algoritm. I snitt spenderar varje lärare 30-40 minuter om dagen på att registrera och administrera närvaro, tid som istället kan läggas på undervisning. Denna pilot kommer gå igång senare under året.

I det första pilotprojektet så kommer kamerorna användas till att identifiera anonymiserade rörelsemönster. Där kan de ge svar på hur elever rör sig och hur lokalerna kan anpassas efter det.

– Genom att vara kloka och genomföra digitaliseringen av skolan och utgå från eleven kommer vi att kunna skapa stilbildande lösningar, säger Ole Lidegran.

Utmärkelsen Guldtrappan delas ut på konferensen Framtidens lärande i höst.

Källa: Lärande, Guldtrappan 

17 april 2019Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Fredrik Adolfssonit i skolanFoto Adobestock

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng