Innovation som dörröppnare

vinnova-driver-internationellt-innovationsprojekt.jpg

Regeringen ger Vinnova i uppdrag att förstärka arbetet med strategiska internationella innovationssamarbeten. Uppdraget innebär en kraftsamling som ökar Sveriges internationella attraktivitet och förmåga som global innovationspartner.

Vinnova ska komplettera och förstärka olika främjarinsatser inklusive regeringens utsända innovations- och forskningsråd; utlandsverksamheten för strategiskt främjande av innovation, forskning och högre utbildning.

– Vi ser att många länder springer snabbt och Sverige måste hålla ett högt tempo om vi ska lyckas behålla vår starka internationella position inom innovationsområdet. En av flera insatser för att lyckas med det är att stärka samarbetet med viktiga länder som Tyskland och Frankrike, vilket vi nu gör. Förhoppningsvis ger dessa samarbeten effekten att ett plus ett kan bli tre, säger närings- och innovationsminister Mikael Damberg.

Sveriges innovationspartnerskap med Indien, Frankrike och Tyskland visar att innovationsdiplomati öppnar dörrar för Sverige.

13 augusti 2018Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter anne hammarskjölddigitFoto adobestock

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng