Svensk läkare med på resan

if-startar-app-med-lakare-pa-resan.jpg

Halkat i Honduras eller ont i halsen i Honolulu - i appen HelpMe kan resenärer utomlands för första gången få medicinsk rådgivning på svenska dygnet runt genom video eller chatt. 

När olyckan är framme på en resa är det en stor trygghet att snabbt kunna få läkarrådgivning på alla skandinaviska språk online. I ett pilotprojekt med SOS International erbjuder nu försäkringsbolaget If sina kunder möjligheten att kontakta en svensk läkare direkt i appen HelpMe eller via webbplatsen helpme.sos.eu.

If och SOS International

Förra året anmälde 38 400 svenskar till SOS International att de behövde akut hjälp under sin resa. Många behövde hjälp med att kontakta läkare lokalt. Men språkbarriärer och andra skillnader gör att det kan kännas både som skrämmande och svårt att söka sjukvård utomlands.

– Det blir en stor trygghet och en smidig lösning för våra kunder att kunna chatta och ha videosamtal med en läkare på svenska, för att sedan smidigt slussas vidare om man behöver träffa en läkare lokalt, säger Jenny Rudslätt, reseexpert på försäkringsbolaget If i ett pressmeddelande.

17 juli 2018Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter anne hammarskjöldit i vårdenFoto adobestock

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng