Bergslagen får hjälp att digitalisera

industri-foto-960640.jpg

Många företag vet att de måste digitalisera verksamheten, men få vet hur. Nu tar Automation Region programmet Kickstart Digitalisering till Västmanland och Bergslagen. Intresserade företag erbjuds kostnadsfri hjälp att ta nästa steg i sin digitaliseringsresa.

Kickstart Digitalisering ger små och medelstora industriföretag möjligheten att samverka och få stöd med att påbörja eller fortsätta sin digitalisering – oavsett var på resan företaget befinner sig.

Läs mer: Virtuell konkurrens med Automation Region

Syftet är att ge insikt och inspiration och ta vara på de möjligheter som digitaliseringen ger. Under en workshopserie motsvarande två heldagar diskuteras möjligheterna med digitaliseringen. Företagen medverkar utan kostnad, de investerar enbart sin egen tid i projektet.

Pilotprojekt

Ursprunget till Kickstart Digitalisering är ett pilotprojekt genomfört av Teknikföretagen och IF Metall. Med utökade medel från Tillväxtverket sprids projektet nu över hela Sverige till fler företag och branscher.

Läs mer: Microsoft driver AI

Projektet drivs av Teknikföretagen i nära samarbete med IF Metall och genomförs tillsammans med nationella och regionala partner, däribland RISE, Swerea IVF, Industriella utvecklingscentra, IUC, och Swedish Incubators & Science Parks, SISP.

Källa: Automation Region

20 februari 2018Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter anne hammarskjölddigitFoto adobestock

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng